Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

C-däck (Transporter)

Transportfordon som lastbilar, trailers och bussar spelar en viktig roll i att hålla ekonomin och samhället igång genom att transportera varor och människor från en plats till en annan. För att dessa fordon ska kunna fungera optimalt och säkert är det viktigt att ha rätt däck på plats. I denna artikel kommer vi att diskutera vad som skiljer transportdäck från vanliga personbilsdäck och vad man ska tänka på när man väljer transportdäck.

Vad skiljer transportdäck från personbilsdäck?

Transportdäck är speciellt utformade för att klara av de höga kraven som ställs på tunga fordon. Dessa däck är konstruerade för att bära högre belastningar, köra längre sträckor och ha en längre livslängd än vanliga personbilsdäck. Transportdäck är också utformade för att klara av högre hastigheter än personbilsdäck, vilket gör dem idealiska för fordon som kör på motorvägar och andra höghastighetsvägar.

Transportdäck kommer i olika typer beroende på användning. Här är några vanliga typer av transportdäck:

  • Sommardäck: Dessa däck har utmärkt grepp på torra vägar och är utformade för att klara av höga hastigheter.
  • Vinterdäck: Dessa däck har ett speciellt mönster och gummiblandning som ger bättre grepp på snöiga och isiga vägar.
  • All-season däck: Dessa däck är utformade för att fungera bra året runt och ger utmärkt grepp på både våta och torra vägar.

Vad ska man tänka på när man väljer transportdäck?

När du väljer transportdäck är det viktigt att tänka på följande faktorer:

  • Däckbelastning: Det är viktigt att välja däck som kan bära den belastning som fordonet utsätts för. Kontrollera fordonets handbok eller kontakta en däckexpert för att bestämma rätt belastningsindex för dina däck.
  • Hastighetsbetyg: Transportdäck är utformade för att klara högre hastigheter än personbilsdäck. Kontrollera att dina däck har ett hastighetsbetyg som är tillräckligt högt för ditt fordon och dina körförhållanden.
  • Körsträcka: Transportdäck är utformade för att klara av längre körsträckor än personbilsdäck. Kontrollera att dina däck har en hög slitstyrka för att maximera livslängden.
  • Väderförhållanden: Beroende på var du kör och vilken säsong det är kan det vara viktigt att välja rätt typ av transportdäck. Vinterdäck kan till exempel ge bättre grepp på snöiga och isiga vägar, medan

Däck News

Goodyear inleder samarbete med UFODRIVE, en pionjär inom elektrisk mobilitetGoodyear inleder samarbete med UFODRIVE, en pionjär inom elektrisk mobilitet
Goodyear Tire & Rubber Company har tillkännagivit ett strategiskt samarbete med UFODRIVE, ett heldigitalt, ...

Montering av dina däck

Er monteringsverkstadVi har tänkt på monteringen av era däck. Bästa kvalitet, bra adresser för lite pengar.

Kunder om oss

 

dackonline.se
Lägg märke till 4.79/5 - 18581 Kundernas värdering

Snabb frakt och bra priser, har gått bra varje gång! Dennis B., Björklinge mer info

Många betalningsmöjligheter:

 

  • Betala bekvämt med kreditkort, banköverföring, eller faktura.
    Visa Amex MasterCard