Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

X
Behöver du hjälp?
Vår däckrådgivning hjälper dig att steg för steg hitta rätt däck
Däck sök
Bredd
Höjd
Diameter
Reifen Finden
Efter biluppgifter
Tillverkare:
Modellserie:
Årsmodell / Typ:
Serie / utförandet:

Eller
FEL: Vi kan inte hitta information om ditt fordon.
Använd vår däckstorlekssöktjänst för att hitta rätt däck för ditt fordon. Tack!
Fordonets registreringsnummer:


Däck för elbilar och hybridbilar


Med ständigt ökande registreringssiffror är elbilar och hybridbilar inte längre bara en trend, utan håller snabbt på att bli en permanent del av marknaden. Av naturliga skäl behövs speciella däck till elbilar (och elfordon i största allmänhet) samt hybrider.

Att tänka på när man väljer däck


Säkert grepp, hög körkomfort och samtidigt extremt ekonomiskt – det är kraven. Det är inte en lätt uppgift för däckindustrin. Framställningen av bra däck för eldrivna fordon kräver intensiv forskning. Speciellt premiumtillverkare är villiga att investera nödvändigt kapital i innovationer som erbjuder större urval utan att frånse från säkerheten. Konventionella däckmodeller med lågt rullmotstånd (identifieras av sina AA-märkesvärden) och hög lastkapacitet kan också vara lämpligt. Eller så kan du ta det säkra innan det osäkra och välja så kallade homologerade däck, däck som är godkända av tillverkaren specifikt för ditt fordon. Du kan ta reda på om detta stämmer för just dig i vår däcksökning under fliken ”Om val av bil”. I vår webbutik erbjuder vi dig däck som är speciellt framtagna för dessa krav.

Vilka är tillverkarnas senaste däck?


Under tiden har termen ""högt och smalt"" etablerats för däck till elbilar. Detta refererar till däck med större omkrets och smalt slitmönster, alltså däck som är speciellt framtagna för elbilar. Några välkända tillverkare erbjuder nu specialdäck för elbilar:

 • Michelin ePrimacy
  Michelin E Primacy Köp på webben!, Fri frakt på beställning för två eller flera däck, snabb frakt på dackonline.se - beställ nu, bekvämt och säkert!
 • Continental EcoContact 6
  Continental ContiEcoContact 5 Köp på webben!, Fri frakt på beställning för två eller flera däck, snabb frakt på dackonline.se - beställ nu, bekvämt och säkert!
 • Hankook Kinergy Eco 2
  Hankook Kinergy Eco 2 K435 Köp på webben!, Fri frakt på beställning för två eller flera däck, snabb frakt på dackonline.se - beställ nu, bekvämt och säkert!
 • Kumho Wattrun VS31
  Kumho Wattrun VS31 är ett sommardäck som greppar lika bra under sommarregnet som under sommarsolen. Finn dem hos oss på Dackonline.se
tab-description

En ny generation: HL däck för tungvikt

Tunga elbilar och stadsjeepar med el- eller hybriddrift lägger större vikt på vägen än konventionella personbilar. Dessa fordon erbjuder dock sällan något utrymme för större däck med högre lastkapacitet. Av denna anledning presenterar Continental nu de första personbilsdäcken med den nya lastindexidentifieraren ”hög belastning” – ”HL” förkortat.

Egenskaper hos högbelastningsdäck

Skillnaden mellan HL däck och konventionella däck är deras sammansättning. Den högre bärförmågan är resultatet av ändringar av däckstrukturen och materialblandningen. För att kunna erbjuda dig det optimala däcket togs även hänsyn till andra faktorer som rullmotstånd och körsträcka. En liknande viktig aspekt är att hålla däck- och vägbanebuller konstant lågt.

Det första HL-däcket kommer från Continental

Belastningsindex (LI) anger högsta tillåtna belastning på fordonsdäck. I januari 2021 presenterade Continental för första gången HL-däck med lastindexet 101. Lastkapaciteten är kvantifierad till 825 kg. Det deklarerade målet var att utrusta tunga hybrid- och elbilar med däck för tunga fordon. Detta är viktigt eftersom marknadsandelen för dessa två typer gradvis ökar. Statistiskt sett väger dessa fordon i genomsnitt omkring 300 kg mer än de som har diesel- eller bensinmotorer. Detta innebär en verklig utmaning, eftersom utrymmet för större däck på din bil helt enkelt är begränsat.
Till skillnad från tidigare XL-däck med belastningsindex 98 har belastningskapaciteten för Continental: s HL-däck ökats med 10% från 750 kg till 825 kg per däck. Viktigt att känna till: Däcktrycket förblir oförändrat vid ca 2,5 bar. Förresten: Du hittar lastindexet för ditt fordon i registreringsbeviset del 1 (fordonsregistreringsdokument). De sista två eller tre siffrorna är relevanta. För att skapa reserver med avseende på lastkapaciteten kan du överskrida belastningsindexet ur rättslig synvinkel.

Krav på däck för elbilar


 • Säkerhet
  Som vanligt är regeln: Säkerhet först! Däck till elbilar måste garantera både ordentligt grepp och korta bromssträckor, speciellt i svåra väglag. Den andra bokstaven på däckmärkningen – helst ett A – anger väldigt bra bromsförmåga i blöta väglag.
 • Lågt rullmotstånd & högre belastningskapacitet
  Elbilar är vanligtvis tyngre på grund av de massiva batterier de bär på. Däcken måste därför bemästra balansgången mellan ökad belastning och därmed högre rullmotstånd, däckslitage och energikonsumtion Vissa däcktillverkare erbjuder däck med XL-märkning för tyngre fordon. Att nå lägsta möjliga rullmotstånd (effektivitetsklass A) förblir målet eftersom det står klart att lägre motstånd ger större räckvidd.
 • Vridmoment
  På grund av eldriften är vridmomentet däcken utsätts för med elektriska och hybridfordon vid starten av accelerationen högre än hos bensin- och dieselbilar. Detta påverkar dessutom miltalet.
 • Lågt ljud
  Låga ljudnivåer ökar verkligen körkomforten. Efter elbilar i regel är väldigt tysta så är det något man bör tänka på när man väljer däck.

Populära elbilar & passande däck

Bästsäljande elbilar år 2020. Du kan hitta de rätta däcken hos oss. Använd helt enkelt länken för en detaljerad sökning för ditt fordon.

# Modell Sök efter däck
1 Renault Zoe Däck sök Renault Zoe
2 VW e-Golf Däck sök VW e-Golf
3 Tesla Model 3 Däck sök Tesla Model 3
4 VW ID.3 Däck sök VW ID.3
5 Hyundai Kona Elektro Däck sök Hyundai Kona Elektro
6 TSmart Fortwo Däck sök TSmart Fortwo
7 VW e-Up Däck sök VW e-Up
8 BMW i3 Däck sök BMW i3
9 Audi E-Tron Däck sök Audi E-Tron
10 Opel Corsa-e Däck sök Opel Corsa-e
Label: A-A-68

EU däckmarkeringar och elbilar


Kan EU däckmarkeringar hjälpa mig att välja rätt däck till min elbil?

Ja, eftersom EU däckmarkeringarna förser information om däckets egenskaper inom de tre följande områdena:

a) prestationsklass

b) våtgrepp

c) bullerutsläpp

Ett bra däck för särskilt elbilar bör ha A i både kategorierna för prestationsklass och våtgrepp. Bilägare som fäster stor vikt vid körkomfort föredrar däck med låga decibelvärden eftersom ju lägre värden, desto tystare kör däcket. Särskilt tysta däck är även märkta med en våg symbol.

Vilka lämpliga däck rekommenderar www.dackonline.se för din elbil?

Nedan är några av toppdäcken – tillgängliga i vår butik:

Priserna är inklusive moms och fraktkostnader inom Sverige.