Vi användar cookies. Vid bruk av websidan samtycker du med deras användning.
OK
Beställningsstatus x
Logga ut
X
Behöver du hjälp?
Vår däckrådgivning hjälper dig att steg för steg hitta rätt däck
Däck sök
Bredd
Höjd
Diameter
Reifen Finden

Efter biluppgifter
Tillverkare:
Modellserie:
Modellbeteckning:
Fordonstyp:

Eller
FEL: Vi kan inte hitta information om ditt fordon.
Använd vår däckstorlekssöktjänst för att hitta rätt däck för ditt fordon. Tack!
Fordonets registreringsnummer:


Däck för elbilar och hybridbilar

Med ständigt ökande registreringssiffror är elbilar och hybridbilar inte längre bara en trend, utan håller snabbt på att bli en permanent del av marknaden. Av naturliga skäl behövs speciella däck till elbilar (och elfordon i största allmänhet) samt hybrider.

Att tänka på när man väljer däck

Säkert grepp, hög körkomfort och samtidigt extremt ekonomiskt – det är kraven. Det är inte en lätt uppgift för däckindustrin. Konventionella däckmodeller med lågt rullmotstånd (identifieras av sina AA-märkesvärden) och hög lastkapacitet kan också vara lämpligt. I vår webbutik erbjuder vi dig däck som är speciellt framtagna för dessa krav.

Vilka är tillverkarnas senaste däck?


Under tiden har termen "högt och smalt" etablerats för däck till elbilar. Detta refererar till däck med större omkrets och smalt slitmönster, alltså däck som är speciellt framtagna för elbilar. Några välkända tillverkare erbjuder nu specialdäck för elbilar:
 • Michelin ePrimacy
  med upp till 7 % högre räckvidd för elbilar, däckstorlekar från 15 till 20 tum
 • Continental EcoContact 6
  lägre bränslekonsumtion, högt miltal, högteknologisk sammansättning med kiseldioxid
 • Hankook Kinergy Eco 2
  optimerade för bränsleeffektivitet, minskat rulljud, förbättrat grepp på både blöta och torra väglag
 • Kumho Wattrun VS31
  extremt lättviktiga tack vare sina toppmoderna material, rullmotstånd som optimerats för maximal bränsleeffektivitet, tyst och behagliga att köra

Krav på däck för elbilar


 • Säkerhet
  Som vanligt är regeln: Säkerhet först! Däck till elbilar måste garantera både ordentligt grepp och korta bromssträckor, speciellt i svåra väglag. Den andra bokstaven på däckmärkningen – helst ett A – anger väldigt bra bromsförmåga i blöta väglag.
 • Lågt rullmotstånd & högre belastningskapacitet
  Elbilar är vanligtvis tyngre på grund av de massiva batterier de bär på. Däcken måste därför bemästra balansgången mellan ökad belastning och därmed högre rullmotstånd, däckslitage och energikonsumtion Vissa däcktillverkare erbjuder däck med XL-märkning för tyngre fordon. Att nå lägsta möjliga rullmotstånd (effektivitetsklass A) förblir målet eftersom det står klart att lägre motstånd ger större räckvidd.
 • Vridmoment
  På grund av eldriften är vridmomentet däcken utsätts för med elektriska och hybridfordon vid starten av accelerationen högre än hos bensin- och dieselbilar. Detta påverkar dessutom miltalet.
 • Lågt ljud
  Låga ljudnivåer ökar verkligen körkomforten. Efter elbilar i regel är väldigt tysta så är det något man bör tänka på när man väljer däck.

Vilka lämpliga däck rekommenderar www.dackonline.se för din elbil?

Nedan är några av toppdäcken – tillgängliga i vår butik: