Beställningsstatus x
Logga ut

08 - 52 50 06 0808 - 52 50 06 08

Aluminiumfälgar

Här hittar du aluminiumfälgar till alla gängse personbilar, stadsjeepar, offroadfordon och lätta lastbilar med monteringssats fälg och godkännande (ABE) eller expertutlåtande.

Leveranstiden är ca 6 vardagar. Om det trots allt skulle uppstå en flaskhals i leveransen kommer vi att underrätta dig omgående.

Välj fordonsmodell

Tillverkare:
Modellserie:
Årsmodell / Typ:
Serie / utförandet:

Aluminiumfälgar - Snygga, moderna, blickfångande

Personbilsdäcken verkligen börjar lysa så fort du kombinerar dem med ett par vackra, polerade aluminiumfälgar. Oavsett om det är sommar eller vinter, aluminiumfälgarna passar väldigt bra på varje bil under alla årstider.
Om du råkar äga både sommar-och vinterdäck, kommer du att kunna jonglera med den visuella stilen på din bil för varje säsong, med varje däckbyte. Det finns många trendiga fälgdesigner, från de klassiska eleganta till alltför trendiga tvåfärgade och pulverlackerade modeller. Du kan beställa toppen av aluminiumfälgar som tillverkas av välkända fälgproducenter såsom Dotz, Dezent, AEZ eller Enzo online på däckonline.se.
I den andra kategorin, är stål fälgarna från Alcar bland våra erbjudanden - men trenderna gynnar tydligt aluminiumfälgar. Om en bilägare råkar ha en enda uppsättning fälgar, kommer han att behöva montera däcken varje gång när årstiderna förändras.

Visuell förhandsgranskning och fälg konfigurator

Det finns många möjliga däck / fälg kombinationer. Defälgstorlekar som godkänts av tillverkaren finns beskrivna i bilens registreringsbevis. Du kan använda vår sökmotorn för ditt fordon och konfiguratorn hjälper dig att faktiskt, visuellt, se hur ett givet par fälgar kommer att se ut på din bil. Om du vill att dina nya fälgar blir utrustade med däck, allt du behöver göra, är att välja de däck som du vill ha från våra kompletta hjulsats sektionen.

Lägre vikt sparar bränsle

I de flesta fall, är aluminium fälgar tillverkade av ett betydligt lättare material än deras motsvarande stål fälgar - naturligtvis beror det också på hur mycket material som användes för att tillverka fälgen. Kärnpunkten är dock att mindre vikt sparar bränsle samtidigt som man kör!!Biltillverkarna bevisar också detta med olika optimeringar och ständiga materialförbättringar för att minska vikten på sina bilar.

Du kan ha oattraktiva repor och skråmor reparerade

Aluminium är en mjuk metall, vilket också gör att de utsatts för repor och bucklor (till exempel från att träffa trottoarkanter). Av småskador som dessa, blir aluminiumfälgarna oattraktiva snabbt. De kan också behandlas med ett korrosionsskyddande material. Därför rekommenderar fälg experter att dina fälgar repareras av en professionell. Men ännu viktigare är en noggrann och försiktig körstil som förhindrar onödvändiga repor - vid körning (med eller utan aluminiumfälgar), är full koncentration och bra framförhållning som krävs i alla situationer.