Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

X
Behöver du hjälp?
Vår däckrådgivning hjälper dig att steg för steg hitta rätt däck
Däck sök
Bredd
Höjd
Diameter
Reifen Finden
Läs av värdena på det aktuella däcket 

Efter biluppgifter
Tillverkare:
Modellserie:
Årsmodell / Typ:
Serie / utförandet:

FEL: Vi kan inte hitta information om ditt fordon.
Använd vår däckstorlekssöktjänst för att hitta rätt däck för ditt fordon. Tack!
Fordonets registreringsnummer:


Zip Code

or

City

Söker du oslagbara priser? Kika här!

Snabba leveranstider
Mer än 1 300 monteringspartners
30 dagars returrätt
Över 15 miljoner kunder över hela världen


Sommardäck: prisvärda testvinnare

Vi erbjuder ett brett urval av sommardäck från de ledande märkena. Med vår sökfunktion och däckväljare så hittar du bästa sommardäcket till din bil snabbt och enkelt. Alla sommardäck som du hittar här hos oss är noggrant utvalda av oss. Oavsett vilken typ av sommardäck som du söker så kan du hitta de ledande däcktillverkarna till bra priser hos oss på Däckonline. Självfallet erbjuder vi även snabba leveranser av olika premiumdäck.

Sommardäck

Copyright: Marcus Millo @ iStock

Sommardäck - när ska de användas?

Sommardäck får inte användas under period 1 december - 31 mars. Om vinterväglag råder så måste sommardäcken bytas ut mot vinterdäck. Fast tänk på att vädret kan slå om snabbt. Många väljer att byta sommardäck mot vinterdäck redan i början av november. Som tumregel är det därför viktigt att hålla koll på väglaget och inte enbart titta i almanackan.

Sommardäck ger optimalt väggrepp

Sommardäck är utvecklade för att ge optimalt väggrepp vid körning under sommarhalvåret. Däckmönstet på sommar däck leder effektivt bort vatten för att undvika farlig vattenplaning. Däcken har en särskild gummiblandning som alltså är anpassad till sommarvägarna.

Mönsterdjup på sommardäck?

Enligt lag så måste mönsterdjupet på sommardäck vara minst 1,6 millimeter. Kom ihåg att sommardäck utsätts för slitage och däcket kan bli poröst med tiden. Om mönsterdjupet inte uppfylls så kan bromssträckan bli längre. Dessutom ökar risken för vattenplaning. Kontrollera därför mönsterdjupet på ditt sommardäck regelbundet.

Billiga sommar däck i alla dimensioner

Här på Däckonline hittar du sommardäck i alla dimensioner. Oavsett om du söker efter de billigaste sommardäcken eller ett premiumdäck så erbjuder vi många alternativ. Vi erbjuder några av de främsta märkena inom olika prisklasser. Under vår sommardäcks rea erbjuds kampanjer på olika bildäck märken.

Underhåll av sommardäck

Ta hand om dina sommardäck för att ge dem en lång livslängd. Som redan nämnts är det viktigt att alltid kontrollera mönsterdjupet på sommardäck. Glöm inte att även kontrollera lufttrycket i dina sommardäck. Om trycket inte är jämnt i däcken så blir nämligen köregenskaperna sämre. Dessutom kommer däcken att slitas ojämnt. Lufttrycket påverkar även bränsleförbrukningen.

Stort test - det bästa sommardäcket

Utbudet av sommardäck är stort. Därför kan det vara en bra idé att kontrollera aktuella test utförda av facktidningar. I Vi bilägares test av sommardäck 2022 så hamnade till exempel Continental, Michelin, Nokian och Toyo på topp 10. Även i Råd och röns test 2022 så hamnade samma däckmärken i topp - och dessa modeller kan du givetvis alltid beställa hos oss.

Bästa Sommardäcket

Copyright: Vladimir Razguliaev @ iStock

Har du frågor om sommardäck?

Vår kundtjänst finns på plats för att hjälpa dig. Via vår däckrådgivning får du all information som du behöver om sommardäck. Du kan även använda vår däckväljare för att hitta det bästa sommardäcket i olika kategorier.

Beställ billiga sommardäck idag

De billigaste sommardäcken hittar du hos oss. Beställ redan idag. Vi erbjuder ett brett urval av bildäck märken som t.ex. Continental, Michelin, Nokian och Toyo. Du får alltid 30 dagars returrätt på sommardäck och vi erbjuder alltid snabba leveranser.

Priserna är inklusive moms och fraktkostnader inom Sverige.