Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Däckstorlek

Välj Däckstorlek

Däckstorlek syftar i regel till däckets genomsnittsbredd i millimeter och anges oftast på fordonets registreringsbevis. Vissa bilar kan använda flera olika däckdimensioner. Om du någonsin har undersökt ett av dina bildäck noggrant så har du upptäckt massvis av bokstäver och siffror som skulle kunna förvirra vem som helst. Med största sannolikhet hittar du producentens märke, modellen och typen i stora, tydliga bokstäver. Den biten är ganska lätt att greppa, men vad innebär allt annat?

Formatet för storleken är XXX/XX RXX, där den första siffran är just din däckstorlek. Den andra siffran visar förhållandet mellan däckets höjd och bredd, i procent. Bokstaven är står för Radialdäck, vilket innebär att dess armering har lagts i parallell med hjulets radie. Därpå kommer fälgens storlek och det kan också vara bra att hålla koll på. Det är vad du behöver veta för att tolka däckstorlek, så gratulerar!

Vi har dock inte kommit till all annan eventuell information som kan finnas. Du kan även hitta belastningsindex (Li / Load index), som motsvarar däckets dragkraft, följt av dess hastighetsklass. En lång serie av siffror är tillverkningsdatumet (vecka, år, årtionde). Nu när du vet din däckstorlek till punkt och pricka är det dags att beställa hem dem här från dackonline.se - Där du alltid får frakten fri på nya bildäck.