Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Motorcykeldäcksökning
Bredd
Höjd
Struktur
Diameter
Reifen Finden

Välj motorcykel
Tillverkare:
Kapacitet:
Modell:
Modelltype:

Testvinnande mc däck till bra priser

Vi på Däckonline erbjuder ett brett sortiment av mc däck. Oavsett om du behöver nya däck till din sportmotorcykel, cruiser eller allrounder så erbjuder vi många alternativ. I vårt sortiment med motorcykeldäck hittar du alla välkända märken – från Michelin mc däck till Continental och Pirelli.

Tack vare vår filtrering och sökfunktion är det alltid enkelt att hitta prisvärda mcdäck, fast vill du ha hjälp inför ditt köp så kan du såklart alltid kontakta oss så hjälper vi dig vidare. Genom åren så har vi hjälpt många mc förare att hitta mc däck som passar just deras behov och körstil.

Några goda råd på vägen om att köpa mc däck får du om du läser vidare här i vår guide om mc hjul. Och när du hittat modellen som passar dina krav på prestanda och körkomfort så kan du beställa dina nya mc däck direkt – de billigaste däcken online hittar du alltid hos oss på Däckonline.

MC däck

Copyright: Dmytro Varavin @ iStock

Att välja mc däck

Valet av motorcykeldäck är helt avgörande för att du ska kunna köra på ett säkert sätt. Rätt mc däck är lika viktiga när du accelererar på en raksträcka som när du kör i en kurva. När det gäller just mc däck är det viktigt att även vara medveten om att olika körstilar ställer olika krav. Och självfallet så erbjuder vi på Däckonline mängder av olika prisvärda alternativ. Så oavsett om du letar efter ett grusdäck mc, isdäck mc, mc däck old school eller ett annat alternativ så erbjuder vi många valmöjligheter.

Vilka mc däck är godkända för min motorcykel?

I handboken till din motorcykel så kan du alltid se vilka motorcykeldäck som du kan använda. I underlaget anges all specifik information som du behöver. Du kan till exempel se hur breda motorcykeldäck som du ska använda, samt fälgens diameter samt hastighetsindex.

Mc däck - olika kategorier

Nedan beskriver vi några av de vanligaste kategorierna av mc däck. Självfallet hittar du samtliga av dessa däcktyper i vår webbshop.

 • Mc däck enduro: Dessa mc däck har utvecklats speciellt för körning på gator och andra underlag. Hos oss hittar du självfallet alltid ett brett urval av prisvärda Enduro mc däck.

 • Mc däck motorcross: För körning i extrem terräng.

 • Mc däck racersport: I likhet med racingdäcken så är dessa däck avsedda för motorcyklar med starka motorer. I ett mc däck test 2020 korade det tyska tidningen PS märket Bridgestone som en vinnare i just sportkategorin – och vi erbjuder självfallet ett brett urval av Bridgestone mc däck till låga priser.

 • Mc däck chopper /cruiser: Dessa däck mc är framför allt avsedda för landsvägskörning och kan även användas för längre sträckor.

 • Mc däck skoter moped: Dessa däck är utformade för framför allt stadskörning där hastigheterna inte är så höga, men då många stopp och start krävs under varje körning.

 • Mc däck ATV/Quad: Offroad däck mc är valet för dig som även kör i krävande terräng med till exempel en fyrhjuling.

Vad är skillnaden mellan diagonaldäck och radialdäck?

MC däck kan delas in i två huvudtyper, så kallade diagonaldäck och radialdäck. Båda är försedda med ett kordlager, men dess konstruktion ser olika ut. På diagonaldäck är kordlagren lagda korsvis och de bildar ett sicksackmönster. När det gäller radialdäck så utgår istället kordlagren från däckets mitt. Det ger också dessa motorcykeldäck olika köregenskaper.

Vad är ett crossover mc däck?

Däcktillverkarna arbetar ständigt med produktutveckling för att skapa en bättre körupplevelse. Under senare år så har många däcktillverkare utvecklats så kallade crossover mc däck. Tanken med dessa är att erbjuda ett motorcykeldäck med flera funktioner. Det betyder att du alltså kan använda dina mc däck på flera olika typer av underlag. Du kan till exempel använda sportdäck för en mer traditionell körning, men tänk på att alltid kontrollera tillverkarnas rekommendationer i ditt val av mc däck.

Olika mc däck för olika körstilar

En grundregel är alltså att underlaget är avgörande för vilket mc däck som du ska välja. Kör du till exempel mest på asfalt eller grus? Eller letar du efter ett mc däck för offroad körning? Det är också viktigt att tänka på att ett mjukare däck kan ge en bättre väghållning och många tycker att körupplevelsen blir lite bekvämare med ett mjukt motorocykeldäck. En fördel med lite hårdare däck är däremot att det inte slits lika snabbt som de mjukare.

Däck mc för god prestanda, säkerhet, körkomfort

Vi kan alltid erbjuda ett brett urval av mc däck som erbjuder dig högsta tänkbara prestanda säkerhet och körkomfort. I vårt sortiment av däck på nätet så hittar du flera världsledande tillverkare som t.ex. Michelin mc däck, Continental och Pirelli.

Via oss på däck online så blir ditt köp av nya mc däck enkelt. Vi har nämligen utvecklat en smart funktion som gör att du enkelt kan se vilka olika däck som passar för din motorcykel. Hänsyn tas till exempel till däckens bredd och fälgdiameter.

I valet är det även viktigt att beakta belastning och hastighet för att kunna hitta de perfekta mc däcken som passar för dig och din körstil. För det är viktigt att komma ihåg att olika typer av körning kräver olika typer av däck. Kör du mycket offroad krävs till exempel ett mc däck som har andra egenskaper än om du normalt sett enbart kör på asfalt.

Vinterdäck till MC

Copyright: Christoph Höche @ Pixabay

Sommar- och vinterdäck mc

Vill du köra motorcykel även på vintern? Vinterkörning är garanterat en annorlunda känsla. Men innan du beger dig ut på vintervägarna är det såklart viktigt att motorcykeln utrustats med dem rätta mc däcken. Vi ska fortsätta med att titta närmare på vad du bör veta när det gäller vinterkörning med motorcyklar.

Slitage på mc däck

Motorcykeldäck utsätts för ett hårt slitage. Därför är det viktigt att underhålla däcken på bästa sätt.

 • Lufttrycket i mc däck bör kontrolleras minst en gång i veckan. Tänk på att olika temperaturer kan påverka lufttrycket mc däck. Kontrollera servicehandboken för att få exakta uppgifter om lufttrycket i dina däck. Lufttryck ska alltid kontrollera då mc däck är kalla.

 • Tänk även på att kontrollera mönsterdjupet. Det är enligt lag förbjudet att köra med motorcykeldäck som har ett mönsterdjup vilket är mindre än 1 mm. Många tillverkare ger rekommendationen att byta däck om mönsterdjupet är mindre än 1,6 mm.

 • Tänk på att ett mc däck slits med tiden och om gummit blir poröst eller om däcket slits ojämnt är det dags att byta mc däck.

 • Något annat som lämnar spår på alla mc däck är vägsalt och smuts. Tänk därför på att hålla dina däck så rena som möjligt.

 • Tänk på att mc däck slits på ett annat sätt än bildäck. När motorcykeln lutas under körningen så slits även sidorna av däcken.

 • Greppet är helt avgörande när det gäller motorcykelkörning. Fast det är viktigt att komma ihåg att ett bra grepp samtidigt innebär ett snabbare slitage. Ett mjukare däck kan ge en bekvämare körstil, men fördelen med att ett hårdare mcdäck är alltså att slitaget inte går lika snabbt. Gör därför en avvägning vad som är viktigt för dig när du ska köpa mc däck.

Hur gammalt är mc däcket - dags att byta mc däck?

Det är alltså viktigt att ständigt kontrollera hur slitet ett mc däck är. Om du vill kontrollera när däcket är tillverkat så ska du söka efter dess så kallade DOT-nummer. Alla mc däck ska nämligen märkas med det år och den vecka som det tillverkades. Ett motorcykel däck som har siffermärkningen 3922 tillverkades alltså vecka 39 året 2022.

En naturlig fråga då det gäller åldern på ett mc däck är hur gamla däcken egentligen får vara. Hur länge är det säkert att köra med ett Michelin mc däck eller en annan modell? Och hur länge håller offroad däck mc? Svaret är att det inte finns exakt svar på dessa frågor. Många hävdar att mc däck inte ska vara äldre än 10 år. Fast det är viktigt att inte bara titta på den faktiska åldern. Hur snabbt motorcykeldäck slits ut beror nämligen mycket på körning och förvaring av mc däcken.

Förvaring av mcdäck viktig för prestandan

Om mc däck förvaras på rätt sätt så håller de längre. Följ dessa enkla regler för hållbara motorcykeldäck:

 • Förvara däcken på en torr plats som är väl ventilerad.

 • Temperaturen ska vara jämn och förvaringsplatsen ska hållas ren.

 • Mc däck ska aldrig förvaras på en plats där de utsätts för ett direkt solljus.

 • Undvik även att förvara däck i närheten av till exempel generatorer och lösningsmedel.

Mc däck pris – bäst priser på Däckonline

Vi jobbar hårt på att alltid kunna erbjuda dig ett riktigt bra mc däck pris. Oavsett om du vill köpa ett retro mc däck eller ett offroad däck mc så vill kunna ge dig flera prisvärda alternativ. Du kan självfallet alltid välja att sortera modellerna för att hitta ett mc däck som ligger i det prissegment du efterfrågar. I vårt sortiment hittar du allt från billiga mc däck till premiumdäck i den lyxigare klassen. Och våra mc priser tål garanterat att jämföras med konkurrenterna.

Behöver du rådgivning om att köpa mc däck?

Osäker på valet av mc däck? Valet av motorcykeldäck är avgörande för en säker körning. Om du behöver hjälp att välja mc däck så kan du kontakta vår kundtjänst. Våra medarbetare hjälper dig att hitta rätt modell anpassad till din motorcykel och din körstil. Självfallet så kan de även besvara frågor om dubbdäck mc, grusdäck mc och isdäck mc.

Kontakta vår kundsupport idag för att hitta rätt modell oavsett om du söker offroad däck mc, dubbdäck mc eller billiga mc däck.

Hur kör man in mc däck?

Efter att du har köpt nya mc däck så måste hjulen balanseras om. Det är även viktigt att köra in motorcykeldäcken. Detta gör du genom att köra mycket långsamt för att slipa bort det yttre silikonelagret på däcket. Inkörningen ska göras på torra vägar och tänk på att alltid lämna ett stort avstånd mellan dig och fordonet framför dig. Under inkörningen blir nämligen bromssträckan längre. I samband med att du kör in mcdäck så ska du även undvika kraftiga accelerationer samt kraftiga inbromsningar Tänk på att köra försiktigt under de första milen. Detta för att däcken ska få ett ordentligt grepp på underlaget.

I samband med att du köper mcdäck behövs däcken även balanseras om. Detta är nödvändigt för att köregenskaperna inte ska försämras.

Beställ mc däck idag

Här på Däckonline så hintar du flera testvinnande mc däck. Om du letar däck på nätet så är vi valet nummer ett i Europa. Vi kan alltid erbjuda snabba leveranser av billiga mc däck från till exempel Pirelli, Michelin, Dunlop, Bridgestone och Continental däck.

Du får alltid 2 års garanti och vi erbjuder 30 dagars öppet köp. Med mcdäckonline rabattkod får du dessutom ännu bättre priser på t.ex. vinterdäck till mc och däck till billiga motorcyklar. Självfallet så erbjuder vi även bra priser på MC-tillbehör. Allt för en hög säkerhet, optimal körkomfort och utmärkt prestanda.

Motorcykeldäck

Copyright: jimmyan8511 @ Fotolia

Priserna är inklusive moms och fraktkostnader inom Sverige.