Beställningsstatus x
Logga ut

08 - 52 50 06 0808 - 52 50 06 08

Motorcykeldäcksökning
Bredd
Höjd
Struktur
Diameter
Reifen Finden

Välj motorcykel
Tillverkare:
Kapacitet:
Modell:
Modelltype:

Köp motorcykeldäck- ha roligare på vägen nu

Oavsett om du åker på landsväg, i stan eller på bergspass: Rätt val av motorcykeldäck ger nödvändigt grepp. På grund av slitaget på vägen är däcken en av de mest stressade delarna av din cykel. Så fort slitbanan börjar försvagas är det vettigt att beställa nya motorcykeldäck så att din cykel går smidigt igen.mo-tyre

När är ett motorcykeldäck utslitet?

Det lagliga minsta mönsterdjupet för en landsvägscykel är 1,6 mm. För lätta motorcyklar är det 1 mm. I båda fallen är detta de absoluta gränserna för däckslitaget. Om däckets mönsterdjup faller under denna gräns kommer ditt försäkringsskydd att påverkas. Allra senast bör du byta dina däck, när däckmönstret når 2 mm för att underhålla greppet och hanterandet av din cykel. Till detta tillkommer säkerhetsfaktorn på våta ytor.Du kan mäta mönsterdjupet i mittområdet på huvudslitbanan i de breda spåren. Det lättaste sättet att göra detta är att använda ett 5 kr mynt. Om 5 inte syns är allt OK. Om den blir synlig är det dags att köpa nya motorcykeldäck.

Tips:Om du älskar slingrande vägar, var extra uppmärksam på de laterala slitbanornas skick.

Åldringsfaktorn för motorcykeldäck

Förutom mönsterdjupet är även motorcykeldäckens allmänna skick en viktig faktor. Enligt experter kan du stöta på problem om du sällan använder din cykel och/eller om den står parkerad utomhus under långa perioder. Olika väderförhållanden skadar materialet eller så kan däcken utveckla sprickor och tydligt synliga missfärgningar. I dessa fall är det dags att beställa nya motorcykeldäck.Senast från att däcken är 5 år gamla är det också lämpligt att kontrollera däcken regelbundet för skador, och efter 6 år bör du planera att köpa nya motorcykeldäck. Du kan verifiera den exakta åldern med hjälp av DOT-numret. Den är placerad på sidan av däcket, de fyra sista siffrorna anger information om tillverkningsmånad och tillverkningsår.

Rätt däck för olika motorcykeltyper

Motorcykeldäck måste passa lika bra som dina kläder, från jackor till kombinationer inklusive skydd och stövlar. Vi erbjuder specialdäck för motorcyklar av olika slag, från Motocross sport-och Endurovarianter till däck för Skotrar och Mopeder .
Däck för touring är ett specialfall som kräver din uppmärksamhet. Det välkända märket Michelin rekommenderar till exempel radialdäck om du föredrar att åka på slingrande vägar, eftersom de utmärker sig särskilt bra i smala vinklar. Å andra sidan rekommenderas cross-ply däck om du tar med dig mycket bagage på din resa och din motorcykel inte är utvecklas för höga hastigheter.Om du planerar mer frekventa turer på en racerbana behöver du speciella motorcykeldäck, som redan är standardmonterade av några välkända tillverkare. Eftersom godkännande av vägandvändning är nödvändigt för att komma dit du vill i första hand måste du kompromissa åtminstone en del av tiden. Det är dock viktigt att du alltid fokuserar på kvalitet när du siktar på att uppnå toppfart på racerbanan. När du söker efter dessa typ av däck, titta på hastighetsindexet för motorcykeldäcken i synnerhet.

Är det värt att köpa billiga motorcykeldäck?

Svaret på denna fråga beror till stor del på om däcken i fråga är märkesmotorcykeldäck från välkända leverantörer som Bridgestone eller Pirelli. Med däck från varumärken utan namn riskerar du att de kan orsaka farliga situationer med oförutsägbara köregenskaper under dåliga väderförhållanden. Dessutom finns det en högre risk att uppleva den oönskade shimmy-effekten, där styret börjar svaja i vissa hastigheter.

Tips: För att spara pengar på nya däck kan du köpa högkvalitativa motorcykeldäck parvis från oss. Beroende på märke och produkt kommer vi att ge dig en rabatt som skyddar din plånbok.

Vilka motorcykeldäck passar till vilka fälgar?

Samspelet mellan motorcykeldäck och motorcykelfälgar spelar en avgörande roll när det gäller köregenskaper och kördynamik. Det finns inget entydigt svar, eftersom flera faktorer är viktiga. Däckets storlek och möjlig däckbredd beslutas på basen av den existerande fälgbredden.Men vilken typ av motorcykel du kör spelar också en roll vid köp av rätt motorcykeldäck. Tidigare var tillverkarens godkännandeintyg ett tillförlitligt kriterium. Under tiden måste du skaffa ett expertutlåtande för däck med ändrade parametrar vad gäller konstruktioner och dimensioner, vilket kräver att man betalar en avgift. När du köper nya motorcykeldäck bör du också vara uppmärksam på EU-typgodkännandet och däckgodkännandet.

Populära elmotorcyklar och matchande däck

Just nu är elmotorcyklar fortfarande undantaget på vägarna. Överraskande nog är Harley Davidson en av pionjärerna inom detta område. Zero Motorbikes är en annan tillverkare av el cyklar från USA. Med sin Freeride-modell har KTM en E-Enduro i sitt sortiment. Vi kan förvänta oss att andra etablerade såväl som hittills ganska okända leverantörer kommer in på marknaden i framtiden.
Bortsett från den nya körupplevelsen är motorcykeldäck föremål för samma fysiska och mekaniska förhållanden som alla andra modeller med förbränningsmotorer, beroende på typ av motorcykel. Av denna anledning väljer de flesta märkeskvalitet från välkända leverantörer när de köper standarddäck.

Inkörning av nya motorcykeldäck

Det är viktigt att köra in nya däck till motorcyklar noggrant. När de är ny monterade, har de fortfarande en slät yta med ett litet grepp. Detta märks särskilt i lutande positioner – det finns en risk att du glider i väg om du cyklar vårdslöst.Var uppmärksam på tillverkarens specifikationer angående den körsträcka i km som krävs för att köra in däcken enligt tidigare erfarenhet. Om de nya motorcykeldäcken utvecklar sin fulla potential efter 50, 100 eller 200 km beror på din körstil och de vägar som valts för denna fas.Använd vår hemsida för att beställa nya motorcykeldäck. Begränsa din sökning efter motorcykeltyp, däck storlek, hastighetsindex och föredragen tillverkare. Alternativt kan du börja din sökning med hjälp av ditt motorcykelmärke. Det har aldrig varit lättare att hitta nya däck till din motorcykel!
mo-tyre

När våren kommer så är det många som rullar ut hojen från garaget för att äntligen få uppleva glädjen av att köra på ett fritt och ledigt vis. Nu finns det förstås saker att tänka på innan man kör iväg efter en lång vinter, och det särskilt vad gäller däcken. När man har lagt ner så mycket tid och kraft på motorcykeln så gäller det att utrusta den med MC däck som ger rätt stöd och en jämn körning. Det är viktigt att motorcykeldäck passar ihop med själva fordonet och också att de håller en hög kvalitet så att man får högre trafiksäkerhet, och för den som kör i svår terräng och sysslar med motorsporter som enduro så kommer däck att stå i centrum.

Vilka däck ska man välja?

För att välja rätt motorcykeldäck så kan man först och främst ta en titt på motorcykelns handbok där det anges vilka däck som är godkända för den specifika modellen av motorcykel. I handboken så får man också information om saker som hur breda däck man behöver, diameter på fälg, och så ska det finnas ett hastighetsindex. Den som kör motorcykel året om behöver däck som klarar av vinterns hala underlag och då kan det vara klokt att satsa på helårsdäck eller på vinterdäck för MC. Med informationen från din motorcykelhandbok så kan du snabbt fylla i vårt formulär här ovan och få förslag på lämpliga däckmodeller. Som tumregel så är det alltid klokt att satsa på kvalitet eftersom bra däckmodeller ger längre hållbarhet och även kommer med egenskaper som kan bli avgörande då man befinner sig i situationer där ett bra väggrepp är ett måste.

Hantera däcken på rätt sätt

När man köper bra MC däck så kan man räkna med att de kommer att hålla längre och även ge god körning, men det finns förstås sådant som man kan tänka på för att själv se till att däcken mår bra och förblir i god kondition. Här är några punkter som kan vara bra att tänka på då de nya däcken anländer:

  • Lufttrycket ska vara rätt. Om det inte är det så kan det leda till skador på däcken och körningen kan försämras. Justera lufttrycket då däcket är kallt och gör detta två till tre gånger per månad.
  • Däckets profildjup ska ligga på 1.6 mm men vänta inte tills detta djup är nått med att byta ut MC däcken. Vid 2 mm profildjup så är det hög tid att beställa nya däck!
  • Med nya däck så behöver man en inkörningsperiod då man tar det lite lugnare. Det här säkrar att däcken sätter sig på fälgarna på rätt sätt så att man får ett bra väggrepp och säker körning.
  • Däcken ska alltid monteras av en fackman som kommer att utföra monteringen på rätt sätt och undvika fel som kan leda till att de slits ut i förtid och även orsakar farlig körning/li>
  • När man lagrar däcken under vintern eller under en period då man inte använder motorcykeln så ska man tänka på att temperaturen bör ligga jämnt på under 25°C.

Priserna är inklusive moms och fraktkostnader inom Sverige.