Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Goodyear inleder samarbete med UFODRIVE, en pionjär inom elektrisk mobilitet

31/05/21

Goodyear Tire & Rubber Company har tillkännagivit ett strategiskt samarbete med UFODRIVE, ett heldigitalt, helelektriskt hyrbilsföretag, med syfte att förbättra prestanda för eldrivna fordonsparker.

Goodyear Tire & Rubber Company har tillkännagivit ett strategiskt samarbete med UFODRIVE, ett heldigitalt, helelektriskt hyrbilsföretag, med syfte att förbättra prestanda för eldrivna fordonsparker.

Tillsammans kommer företagen att arbeta för att integrera sina kompletterande mobilitetslösningar, inklusive Goodyears intelligenta däckövervakningssystem och program för proaktiva lösningar och UFODRIVE:s avancerade eMobility-programvara som tjänstplattform.

Goodyear och UFODRIVE kommer också att utföra studier utformade för att optimera fordonsanvändning och service för att kunna maximera energianvändning och kostnadsbesparingar för däckutbyte samt att minimera koldioxidutsläppen från fordonsparker.

”Samarbetet med UFODRIVE är en unik möjlighet för oss att expandera Goodyear Total Mobility-lösningarna för fordonsparker från vår verksamhet för kommersiella lastbilar och bussar till det snabbväxande segmentet för personbilsparker med elfordon”, säger Hakan Bayman, President Consumer Tires Europe. ”Vi förväntar oss att den övergripande efterfrågan efter delade mobilitetstjänster kommer att fortsätta växa under de närmaste åren, med särskilt fokus på kontaktlösa lösningar.”

Goodyear Total Mobility lanserades 2019 och är en heltäckande lösning för fordonsparker som för samman premiumdäck och datadrivna lösningar för övervakning och prediktiv analys som ger fordonsparkoperatörer realtidsinformation om däckprestanda, inklusive tryck och temperatur.

UFODRIVE har utvecklat och beprövat sin eMobility-plattform genom att leverera en drastiskt förbättrad biluthyrningsupplevelse i åtta länder och 17 platser över hela Europa under mindre än två år.

”Genom att samarbeta med ett ledande mobilitetsföretag som Goodyear kan UFODRIVE bygga vidare på sitt mål att ge en sömlös övergång till elektrisk mobilitet för delade fordonsparker”, säger UFODRIVE:s VD Aidan McClean. ”Den elektriska revolutionen tar fart, och vi är glada att samarbeta med Goodyear för att bana väg för unika SaaS-funktioner som maximerat utnyttjande av fordonsparker, energibesparingar och optimerad elektrisk ruttplanering för fordonsparksägare.”

Om Goodyear
Goodyear är ett av världens största däckföretag. Företaget har cirka 62 000 anställda och tillverkning på mer än 46 anläggningar i 21 länder över hela världen. På dess två innovationscenter i Akron, Ohio och Colmar-Berg, Luxemburg, utvecklas toppmoderna produkter och tjänster som sätter branschstandarden för teknik och prestanda. För mer information om Goodyear och dess produkter, besök www.goodyear.eu


20 of 138 News