Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Olika typer av fälgar – vad skiljer dem åt?

Välj fordonsmodell

Tillverkare:
Modellserie:
Årsmodell / Typ:
Serie / utförandet:


Vilka fälgar är det bästa valet för din bil? Alla fälgar har olika fördelar. Aluminiumfälgar har till exempel andra egenskaper än en stålfälgar. Förutom funktion så skiljer sig även prestanda och pris åt. Vad som är viktigt att tänka på då man ska köpa fälgar reder vi ut här.

Fälgar Copyright: sergeyryzhov @ iStock

Stål- eller aluminium fälgar?

Det finns i huvudsak två olika typer av fälgar: stål- och aluminumfälgar. Den senare går även under namnet lättmetallfälgar. Stabilitet, robusthet och pris är aspekter som skiljer dessa åt.

  • Kostnad: Stålfälgar är lite billigare i jämförelse med aluminiumfälgar.
  • Funktion: Stålfälgar är robustare än bilfälgar av lättmetall vilket gör dem till ett lämpligt val om du ofta kör på oasfalterade vägar.

Mått och dimensioner på bilfälgar

När du ska köpa fälgar så kommer du se att alla dimensioner anges i tum. Om en fälg har måttet 7,5 *17 så anger det första måttet vilken bredd fälgen har i tum (7,5) och det andra måttet anger diametern (17).

Här på Däckonline hittar du självfallet fälgar i alla tillgängliga dimensioner. Du kan alltid hitta en modell som passar din bil genom att använda vår smarta fälgprovare online och köpa fälgar billigt direkt.

Om du är du osäker på vilken fälg som passar kan du alltid välja att kontakta kundsupporten. De är specialister på allt som rör fälgar!

Viktiga begrepp

Begrepp som bultcirkel och bulthål anges ibland i produktspecifikationen för en fälg. Här ska vi kort förklara vad dessa ord betyder.

Bultcirkeln avser diametern på cirkeln i vilken bulthålen är placerade. Måttet anges alltid i millimeter. Du kan även se hur många bulthål som fälgen har, samt hur långt avståndet mellan varje bulthål är.

Design och stylade fälgar

Fast det är självfallet inte bara funktionen som skiljer olika fälgar åt. Olika fälgar har även olika design. Du kan till exempel välja minimalistiska fälgar eller sådana som är högglanspolerad. I utbudet av fälgar hittar vi även lackerade modeller och sådana som är mattborstade. Vidare så kan du välja mellan flera olika färger. Vanligast är silver och svarta fälgar.

Just designen är en viktig aspekt eftersom en stylade fälgar kan förändra stilen på bilen. Genom att byta till en sportig fälg får bilen också en sportigare stil.

Att tänka på i valet av bilfälgar

Det finns alltså många olika slags fälgar att välja bland. Föredrar du en stålfälg eller en lättmetallfälg? Det finns modeller i alla prissegment - från lågprisfälgar till lyxiga premiumfälgar för sportbilen.

Beställ billiga fälgar på Däckonline

Billiga fälgar Copyright: Galina Atroshchenko @ iStock

Här på Däckonline hittar du snygga fälgar från de främsta märkena. Vi erbjuder alltid snabba leveranser av fälgar till så väl sommar- som vinterdäcken. Använd vår smarta sökfunktion för att hitta fälgarna som passar till din bil. Självfallet ingår alltid 30 dagars returrätt när du väljer Däckonline. Och missa inte vår fälg rea du får extra bra priser.