Beställningsstatus x
Logga ut

08 - 52 50 06 0808 - 52 50 06 08

Fälgar

Bil Fälgar finns tillgängliga i olika versioner. För några är de en nödvändig tillhörighet, för andra bör däcken framhäva bilens natur eller vara ett blickfång. På dackonline.se kommer du att hitta de rätta fälgarna i stål eller aluminium med ett stort urval av former och färger. Efter att ha angett tillverkare, modell och typ av fordon presenterar vi dig däcken som är licenserade för att användas till din bil.

tre Alufälgar

Typer av fälgar:

Fälgar i stål eller aluminium

Under hösten så växlar många förare från aluminiumfälgar till stålfälgar då stål lämpar sig bättre för vinterförhållanden – vägsalt skadar dem inte och smuts kan lätt avlägsnas. Men det behöver inte innebära att de måste gömmas utom synhåll – och de gamla goda navkapslarna finns ju kvar. Dock: nuförtiden erbjuder många tillverkare snygga modeller som däremot inte är lika dekorativa som aluminiumfälgarna en gång var på grund av materialets flexibilitet och medgörlighet. I utbyte imponerar stålfälg med sin robusthet vilket gör dem populära hos förare av terrängbilar. När de stöter mot trottoarkanter eller stenar är stålfälgar användbara. Aluminiumfälgar bör hanteras varsamt då de är mera ömtåliga och lättare skadas. Men det lätta materialet har inte bara en fördel när det gäller formen – det hjälper dig även att spara bränsle. Detta är något som tillverkarna av stålfälgar fortfarande jobbar på – med de första resultaten tillgängliga i affärerna. I slutändan föredrar många bilförare dock fortfarande detta alternativ på grund av de lägre priserna och samtidigt är de på inget sätt sämre än aluminiumfälgar när det gäller bekvämlighet.

Stort Utbud, Små Priser

För att även kunna användas vintertid är många aluminiumfälgar pulverlackerade för att vara mer motståndskraftiga mot vädret, vägsalt och sand. Regelbunden rengöring är dock fortfarande nödvändigt. Under sommaren så räcker det med att torka bort smuts och damm för att återge fälgen sin lyster. Förresten, redan under beställningsprocessen kommer du att få en idé om hur den nya fälgen kommer att se ut på din bil. Vår databas innehåller bilder på alla bilar och dessa kan kombineras med den utvalda fälgen. I slutändan så ser inte alla bilar bra ut med alla typer av fälgar. Särskilt extravaganta däck är reserverade för sportbilar för att få en sammanhängande look. I vår webbshop kan du leta runt utan brådska. Vi levererar till den adress du anger i slutet av beställningsprocessen.