Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Olika typer av fälgar – vad skiljer dem åt?

Välj fordonsmodell

Tillverkare:
Modellserie:
Årsmodell / Typ:
Serie / utförandet:

Ett fälgset kan på ett enkelt sätt förändra din bils utseende och ge den en snygg och sportig look eller en mer stilren och elegant framtoning.

När det gäller fälgar är utbudet stort, och vilken typ som är det optimala valet för din bil beror på olika faktorer. Aluminiumfälgar har sina egna egenskaper som skiljer sig från stålfälgar. Utöver funktion varierar även prestanda och priser. Vi guidar dig genom vad du bör överväga när du står inför beslutet att köpa fälgar.

Fälgar Copyright: sergeyryzhov @ iStock

Stålfälgar eller aluminiumfälgar?

Dessa två fälgtyper, stål och aluminium (även kallat lättmetall), har sina egna fördelar och skiljer sig åt när det gäller stabilitet, robusthet och kostnad.

  • Kostnad

    Stålfälgar tenderar att vara lite mer prisvärda jämfört med aluminiumfälgar.

  • Funktion

    Stålfälgar är robustare än bilfälgar av lättmetall vilket gör dem till ett lämpligt val om man ofta kör på oasfalterade vägar.

Valet mellan stål- och aluminiumfälgar beror på dina preferenser och krav. Utbudet är brett och inkluderar modeller för alla prisklasser, från budgetalternativ till premiumfälgar för sportbilar.

Billiga fälgar Copyright: Galina Atroshchenko @ iStock

Design och stil

Fälgar är inte bara funktionella utan även en designaspekt. Du kan välja mellan olika stilar, som minimalistiska, högglanspolerade, lackerade eller mattborstade. Färgval inkluderar vanligtvis silver och svart, och designen kan verkligen påverka bilens övergripande estetik. Att välja en sportig fälg kan till och med förändra bilens stil.

Mått och dimensioner på fälgar

Dimensionerna på fälgar anges i tum. Till exempel, om en fälg har måtten 7,5 * 17, betyder det att bredden är 7,5 tum och diametern är 17 tum. På Däckonline finns ett brett urval av fälgar i olika dimensioner. Använd vår fälgprovare online för att hitta fälgarna för din bil och beställ dem sedan hos oss till förmånliga priser.

Viktiga begrepp

Bultcirkel och bulthål är termer som kan finnas i produktspecifikationen för en fälg. Bultcirkeln avser diametern på cirkeln i vilken bulthålen är placerade. Måttet anges alltid i millimeter. Du kan även se hur många bulthål som fälgen har, samt hur långt avståndet mellan varje bulthål är.

Beställ billiga fälgar på Däckonline

På Däckonline hittar du attraktiva fälgar från ledande märken. Vi garanterar snabba leveranser av fälgar för både sommar- och vinterdäck. Använd vår smidiga sökfunktion för att hitta de perfekta fälgarna för din bil.

Är du osäker på vilka hjul som passar din bil? Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig!