Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Vårt bidrag till ökad hållbarhet

Hållbart produktsortiment

Du hittar redan hållbara och resursbesparande däck i vårt sortiment

Vår hållbarhetssigill

Med hållbara produkter tjänar man ett pris med oss.

Vår know-how som din hjälp

Vi ger värdefulla tips: Vad kan du helt enkelt göra för dig själv som bilist?

Hållbarhet börjar med inköp av däck, fortsätter i det dagliga körbeteendet och slutar med professionell avfallshantering av begagnade däck. Vi på Dackonline.se - Europas största däckåterförsäljare online - ger förslag på detta viktiga ämne, tipsar om hur man hittar däck och rapporterar om vilka innovativa produkter och idéer som däcktillverkarna planerar. Endast tillsammans kan vi nå målet - en mer hållbar utveckling,

Hållbarhet styr både konsumenternas val och statens politik, vilket den imponerande tillväxten på marknaden för gröna däck är ett bevis på. Dessa däck, som använder miljövänliga material och banbrytande teknik, utlovar betydande förbättringar av energieffektivitet och miljöprestanda.

Ett annat starkt skäl att investera i miljövänliga bildäck är den ökande populariteten för elfordon. Dessa däck bidrar till att förbättra fordonets prestanda och spelar en avgörande roll för att hantera utmaningarna med begränsad räckvidd för elfordon. Den fortsatta efterfrågan på miljövänliga däck inom OEM-sektorn belyser den viktiga roll som dessa produkter spelar för att forma framtiden för fordonsindustrin.

Under prognosperioden 2021-2027 förväntas marknaden för gröna däck växa med en CAGR på 11,02%.

Konsumenternas efterfrågan på miljövänliga mobilitetslösningar ökar intresset för "gröna" däck som är både energieffektiva och miljövänliga. En viktig faktor för däcken är vilken typ av material som används. Däcktillverkarna strävar efter att ersätta gummi med syntetiska kompositer, som ofta innehåller kiseldioxid. Kiseldioxid ersätter gummit i slitbanan, vilket minimerar friktionen på vägen och minskar rullmotståndet. Detta leder till att energieffektiviteten ökar, eftersom rullmotståndet står för cirka 10-15% av bränsleförbrukningen i bilar och upp till 30% i lastbilar. Även om däck med lågt rullmotstånd bara minskar detta med 2 till 3 %, är de därmed förknippade bränslebesparingarna fortfarande miljövänliga.

Bland marknadsledarna inom miljövänliga bildäck finns företag som Michelin, Bridgestone, Continental, Goodyear Tire & Rubber Company, Pirelli & C. SpA och många andra. Dessa tillverkare investerar kontinuerligt i produktinnovation, forskning och utveckling, fusioner och förvärv samt geografisk expansion.

Källa: Rapport: Automotive Green Tires Market - Growth, Trends, COVID-19 Impact, and Forecasts (2022 - 2027) (09.2022) (Datum: 26.10.2023)

Vi erbjuder dig en snabb sökning efter mer hållbara däck

Med hjälp av våra sökfilter kan du snabbt och enkelt söka efter däck som till exempel är bränsleeffektiva eller resursbesparande.

EU-märkningen - en viktig del av ditt däckval

När du väljer däck ska du vara uppmärksam på de värden som anges i EU:s däckmärkning. Dessa ger dig en bra överblick över om däcket är bränsleeffektivt.

Våra monteringspartners - effektiv leverans och bortskaffande av gamla däck

Vid köpet kan du välja att få dina däck monterade av en av våra samarbetsverkstäder. På så sätt kommer även dina begagnade däck att omhändertas på ett korrekt sätt.

Regummerade däck - hållbara och extremt resursvänliga

När det gäller kvalitet och säkerhet kan regummerade däck definitivt konkurrera med helt nya däck. Beviset för detta är att du får två års tillverkargaranti på regummerade däck - precis som på nya däck.

Mer detaljer >

Däck för elbilar - De måste passa!

Elbilar blir mer och mer populära. Men både el- och hybridbilar kräver specialdäck.

Mer detaljer >