Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Rätt däck

Att välja rätt däck är viktigt. Däcken måste inte bara vara godkända för din bil, de måste även vara anpassade efter årstid och väderförhållanden. du kan finna rätt däck med vår däckkalkylator och finna ett däck som uppfyller dina krav.


Lär dig allt om:

Använda Vinterdäck på sommaren och sommardäck på vintern

De flesta motorister byter däck två gånger om året - på våren från vinter till sommardäck och vice versa. vissa besparar sig den mödan och kör med allround däck istället. Dessa är de enda två alternativ som är säkra på vägar I alla väglag. Vinter däck på sommaren och sommardäck på vintern. är inte ett alternativ, men varför inte?

Sommardäck på vintern är helt enkelt förbjudet i många länder. Men även utan lagen som säger något kan du utsätta både dig själv och andra för fara. mönster och gummiblandning i vinterdäck är perfekt anpassade för vintervägar och kalla temperaturer. Mönstret har många lameller som skapar ett bra grepp på snö och is och minskar bromssträckan. Utöver det har de en mjukare gummiblandning än sommardäck för att hålla sig flexibel i kalla temperaturer. När du köper nya vinterdäck , bör du kolla så att det finns en snöflinga på däcket, det betyder att de är vintranpassade.

Köra säkert med de rätta däcken.

©Stephane Bonnel FOTOLIA

Bättre säkerhet med rätt däck

Inte heller vinterdäck på sommaren är en bra ide. Den mjukare gummiblandningen ökar rullmotståndet , vilket har en negativ inverkan på bränsleförbrukningen. utöver detta så är mönstret på däcken inte skapat för torra och våta underlag utan snöiga och isiga vägar. På sommardäck finns stora spår som drar undan vatten och pressar ut dem åt sidorna för att minska vattenplaning. Så du bör byta till sommardäck på våren.