Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Bil Fälgar

Bil Fälgar finns tillgängliga i olika versioner. För några är de en nödvändig tillhörighet, för andra bör däcken framhäva bilens natur eller vara ett blickfång. På dackonline.se kommer du att hitta de rätta fälgarna i stål eller aluminium med ett stort urval av former och färger. Efter att ha angett tillverkare, modell och typ av fordon presenterar vi dig däcken som är licenserade för att användas till din bil.

Alufelgen

Typer av fälgar

Fälgar i stål eller aluminium?

Innan du beställer nya fälgar måste du ta ett beslut: aluminium eller stål? Speciellt för vinterförhållanden kan många bilförare föredra det tuffare stålet då aluminium kan skadas av vägsalt. Å andra sidan är aluminium ganska mjukt och formbart vilket gör den bättre lämpad för mer utstuderade fälgar. Smuts kan tas bort med en fuktig trasa eller svamp, men för att vara på den säkra sidan är en fälg i stål bättre – speciellt för stadsjeepar och terrängbilar. Pulverlackerade aluminiumfälgar är ett annat alternativ då dessa är lite mera motståndskraftiga mot vädret. Men de är inte förlåtande mot repor orsakade av till exempel trottoarkanter utan även de minsta reporna bör endast repareras av en expert. Han inspekterar även däcken för att upptäcka andra skador. Aluminiumfälgar ger inte längre samma fördel som förr när det gäller vikt då stålfälgar har blivit lättare. I slutändan är det smak och utseende som fäller avgörandet om vilken sorts fälgar som införskaffas.

Dackonline.se gör det möjligt att bedöma fälgens utseende på din bil innan du beställer. Överdådiga däck passar inte för varje fordon. Surfa runt i vårt utbud i godan ro och beställ dina favoritfälgar för en rimlig kostnad.