Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Nexen N blue HD Plus 175/70 R14 84T 4PR

Nexen

Nexen N blue HD Plus
175/70 R14 84T 4PR

Däckstorlek
175/70 R14 84T 4PR  Ändra 
Lagernivåer
Begränsat antal
Däcktyp
Sommardäck
Hastighet
T: detta däck är godkänt för hastigheter upp till 190 km/h
Ply Rate
4  
EAN
8807622201462
Artikelnummer
R-441687
EU däckmärkningar
DEX
Kundens betyg
EU
European Production

endast
763 kr

Lägg till produkt för jämförelse

Varför handla hos dackonline.se?
Fri frakt*
30 dagars returpolicy
Över 1 300 monteringsstationer

Delticom produktbeskrivning

Om du är ute efter sommardäck som erbjuder både hög prestanda och säkerhet, låt mig berätta om Nexen N Blue HD Plus. Det är en uppgraderad version av sin föregångare, som nu stoltserar med en rad förbättringar som rättar till tidigare brister och för med sig nya fördelar.

För det första är den förbättrade motståndskraften mot vattenplaning en stor sak. Tack vare dess optimerade dräneringssystem med rymligare longitudinella spår och ett ökat antal tvärkanaler har körning under våta förhållanden blivit mycket säkrare.

Fartentusiaster kommer att uppskatta den förbättrade stabiliteten vid höghastighetskörning. Detta uppnås genom en kombination av solid ståltråd integrerad i sidoväggen och en styvare gummiblandning än tidigare, vilket gör de snabba körningarna mjukare och säkrare.

En annan viktig förbättring är själva gummiblandningen, som nu är berikad med mer kisel och utvecklad för att vara mer homogen. Denna justering ökar betydligt greppet på våta vägar, så regniga dagar kommer inte att sänka dig.

För de som gillar att pressa sin bil till gränserna ökar det tillsatta stålkordet under slitbanan däckets höghastighetsstabilitet och minskar bromssträckan. Och när det gäller att svänga håller de massiva blocken i axelzonerna styvheten, förhindrar oönskad sladdning.

För att sammanfatta är Nexen N Blue HD Plus-däcket ditt förstahandsval för ökad motståndskraft mot vattenplaning, bättre grepp på våta underlag, förbättrad stabilitet i höga hastigheter och pålitlig kurvtagning. Redo att ta din sommarkörning till nästa nivå? Detta däck kan vara precis vad du behöver!

NblueHDPLUS Kundens betyg

Genomsnittsresultat av 755 testbedömningar
Grepp på torrt väglag
Bromsförmåga på torrt väglag
Grepp på vått väglag
Bromsförmåga på vått väglag
Grepp på snö
Körkomfort
Ljudnivå inne i bilen
Däckslitage
Bränsleförbrukning
Antal körda kilometer 9 421

06.03.2022 insändare Roland Mattsson
När däcken byttes till dessa Nexen, så uppstår ett mycket störande sjungande ljud från 60 km/tim och uppåt. Har bytt däckens placering utan förbättring. Har haft kontakt med Dackonline utan vi kommit till någon lösning. Roland Mattsson Snickerivägen 2 458 32 Färgelanda Tel 070/ 5462206 rolandm1952@gmail.com

20.05.2021 insändare Ronnie
Första 2 kilometerna varje morgon tror jag bilen ska studsa ner i diket. Blir ojämna över natten!

18.12.2020 insändare Ari
Jag kör mycket på dåliga vägar, grusvägar, skogsvägar, terräng. Där är jag mycket nöjd, bra grepp, känns stabila, ingen punktering än. På motorväg känns de kanske lite mer högljudda än mina tidigare däck.

13.11.2020 insändare Ronald Alveheim
Ljudnivån i kupén är lägre med dessa däck. Det är känns som mjukare körning med dessa däck. Däckslitage är ej kontrollerad, pga kort körsträcka. Bromssträcka på våta körbanor är ej testat.

Se fler recensioner
*Priserna är inklusive moms och fraktkostnader inom Sverige.