Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

M+S däck


Vad är MS däck?

Det finns många olika typer av däckmärkningar. En vanlig beteckning är det som kallas för MS, eller m s däck. Fast vad betyder MS däck? Förkortningen står för Mud and Snow, alltså snö och lera. Det här är en form av allround däck märkning som kan ha flera olika förkortningar:

MS däck

M och S däck avsedda för leriga och snöiga underlag

Den här formen av däck är alltså avsedda för tuffa väglag. Däremot är det viktigt att komma ihåg att däck m s inte är synonyma med vinterdäck. Det betyder att ett M&S däck inte nödvändigtvis är ett vinterdäck utan snarare ett året runt däck. Detsamma gäller m s däck med snöflinga samt då det finns en snöflingesymbol på däck.

Är mina M&S däck godkända?

Om du är osäker på om dina vinterdäck MS är godkända däck på vintern råder vi dig att kontrollera den tekniska specifikationen. På så sätt kan du se om däcken är godkända att använda som vinterdäck i Sverige. Alla däck som används måste uppfylla aktuella typgodkännanden.

Det kan också vara bra att veta att det är möjligt att använda den här formen av M+S däck tillsammans med dubb. Detta ger ett starkare grepp på vinterväglag – men under perioden 1 december - 31 mars finns ett lagligt krav på att använda vinterdäck i Sverige om vinterväglag råder.

MS däck på sommaren

MS däck på sommaren?

Får man köra med MS däck året runt? Det är en vanlig fråga bland många däckköpare.

MS-däck har utvecklats för att användas årets om. Därför kallas de även för året runt-däck eller all round däck. Däremot så finns det vissa skillnader mellan MS däck sommar och traditionella sommardäck.

Hur stort ska mönsterdjupet vara på M S däck? MS däck regler

Precis som då det gäller traditionella däck så finns det krav då det gäller mönsterdjupet på MS däck. Om du ska köra på svenska vägar så måste m&s däck mönsterdjup vara minst 3 mm.

Tips och råd om däck MS

Beställ dina MS däck smidigt och säkert

Vi på Däckonline erbjuder ett brett urval av MS-däck. Använd vår smarta funktion för att hitta ett MS däck som passar till din bil. På vår hemsida hittar du självfallet även all teknisk information som du behöver om ditt M+S däck.

Undrar du över något om däck MS så är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst som besvarar alla dina frågor om däckbytet.