Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Korrekt däckvård och förvaring Lagar om vinterdäck I europa

Att ha flera uppsättningar däck och byta mellan sommar och vinter däck istället för att ha allrounddäck leder till problemet med korrekt däckförvaring . Du kan överlåta det till experter genom att låta en utav våra partners förvara däcken åt dig. Att förvara dem själv I källare eller garage är också ett alternativ.

Plats för däckförvaring

om du ökar Lufttrycket I däcken med 0.5 bar till att börja med. Välj ett torrt och svalt ställe att förvara däcken.Utöver detta bör däcken skyddas från uv ljus. Ta bort skräp ifrån mönstret på däcken och markera däcken beroende på dess position på bilen. Bak höger fram vänster osv. ifall däcken sitter på fäljar kan de med fördel staplas på varandra för att spara plats. Om det bara är däck bör ett så kallat Däckträd även fälgträd finns tillgängliga. ifall däcken inte är monterade på fälgar måste de förvaras jämte varandra och inte staplas. Du bör även rotera däcken då och då och kontrollera att det inte finns några frätandevätskor som bensin eller olja på golvet. Ifall de ligger i kontakt med däcken för länge så kommer gummit ta skada och däcken blir obrukbara.

Däckvård

Om du tar hand om dina däck ordentligt kan de användas i flera år. Detta inkluderar det tidigare nämnda att att ta bort skräp och inspektera dem för skador. Ifall det finns några skåror eller bulor på däcken bör du köpa nya däck. eller åtminstone be en expert se över ifall däcken kan bli reparerade.

Det är viktigt att ha ett Minimum mönsterdjup på minst 1.6mm, vilket är den lagliga gränsen, dock bör däck ersättas redan vid 3mmm - så du är på den säkra sidan. Åldern på ett däck påverkar hur däcket uppträder på vägen. DOT numret på sidan av däcket ger dig information om produktionsdatumet- de första två numren visar kalenderveckan och de följande indikerar vilket år de tillverkades. efter åtta år bör däck bytas ut på grund utav slitage och ålder.

Däck och fäljförvaring
Däckförvaring

Lagar om vinterdäck I europa

I vissa europeiska länder är vinterdäck obligatoriska under vissa förhållanden. det är oftast väderrelaterade förhållanden och under speciella tider på året. Medans inga lagar finns I länder som Albanien eller Malta. medan I länder som Tyskland kan köra utan vinterdäck straffbart. Så du bör kontrollera vad som gäller innan du åker på vintersemester. I vissa länder har specifika däck maxfarter de får köra, och på vissa ställen får snökedjor inte användas.

Man kan I princip säga att länder med mycket snö och höga berg har striktare regler än de I södra Europa. men tex polen Holland och Irland har inga lagar om vinterdäck och dubbdäck är tillochmed förbjudna där. Eftersom att det finns många regler och undantag som varierar från land till land, har vi summerat en lista om krav på vinterdäck och lagar om Snökedjor och dubbdäck åt dig.