Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Däckförvaring

När vintern är på ingång är det därmed även dags för nästa däckbyte. Men vad ska man då göra med sina sommardäck? Våra monteringsstationer erbjuder lagringstjänst till en billig peng och finns tillhands i ditt närområde. Men ifall du trots allt vill lagra dina däck själv så har vi värdefulla tips till dig.

Att lagra däck

När bilägare ska köpa däck står de oftast inför frågan: allsäsongdäck som varar hela året där man slipper däckbyte eller halvårsdäck där däckbyte mellan sommar- och vintertid måste ske? Om beslutet är det senare alternativet, är det inte bara däckbytet man ska tänka på, utan även hur man ska lagra de utbytta däcken? Alla har inte tillgång till ett garage eller källare för att kunna förvara sina däck. Därför erbjuds lagringstjänst utav bilverkstäder och återförsäljare - men oftast till mycket höga priser. Se till att utnyttja vårt nätverk av däckmontörer , där du till en billig peng kan lagra dina däck i ditt närområde.

Ifall du väljer att lagra dina däck hemma, bör du tänka på följande: Ett gott råd är att öka däcktrycket vid fälg- och däckpaket med 0,5 bar innan däckbyte. Dessutom ska det vara torrt, svalt och mörkt i förvaringsutrymmet. Efter att däckmönstret har blivit bortrensat från skräp och smuts, rekommenderar vi att du märker däcken, till exempel med FH (fram höger) eller BV (bak vänster). Fälg- och däckpaket kan staplas ovanpå varandra - tänk bara på att däcken måste gå igenom hjulbalansering innan de återmonteras för en säkrare körning. Annars kan man lagra på fälgträd eller andra speciella väggfästen som finns att köpa i butiker. Däremot gäller annat för däck utan fälgar. Dem kan man förvara stående bredvid varandra och rotera dem då och då, inte upphängda eller staplade ovanpå varandra. Man måste även tänka på att marken inte får vara förorenat med bensin eller olja, eftersom dessa medel angriper och förstör däckets gummiblandning.

Reifeneinlagerung Montagepartner-Werkstatt

Viktiga tips inför däckförvaring

Före lagring är det viktigt att kontrollera däcken ifall det har skador. En anledning till att köpa ett nytt däck är till exempel bucklor som kan indikera en defekt bilstomme. Mönsterdjupet skall också kontrolleras regelbundet - enligt lag krävs 1,6 mm, men det bör vara minst 3 till 4 mm av säkerhetsskäl. Har du däck som ännu inte är utslitna, men har redan använt dem i några år? Då kan du ta en titt på den fyrsiffriga DOT-koden som finns på däcket. Denna kod talar om däckets tillverkningsdatum. Först visas veckonumret, följt utav året (1510 visar alltså vecka 15 under år 2010). Däck bör bytas ut inom åtta år som senast. Om du känner att allt detta är för komplicerat för dig eller att du inte har någon plats för förvaring, rekommenderar vi tjänsten i våra monteringsstationer. Dina däck eller fälg- och däckpaket är i goda händer för en liten avgift. På så sätt slipper du själv släpa runt, stapla och kontrollera dina däck - lämna över däckförvaringen till våra experter för en billig peng.