Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Däck med vita sidorDäck med vita sidor var en gång i tiden en vanlig syn på våra gator. Idag, original utav dessa däck – som rustats upp med en linje eller en hel vit sida – är väldigt svåra att få tag på, så personer som önskar att återskapa denna stil tvingas vara uppfinningsrika. Vissa veteranbilägare använder modifieringar så som ringar på sidor utav däck för att få dem vita, dessa tillbehör överensstämmer oftast inte däcklagen. Ett annat alternativ är att måla vitt på sidan utav däcken, detta alternativ är sällan använt, då det inte ser autentiskt ut.

Övergången från vita till svarta däck.

Varifrån kom däcken med vita sidor? Tja, naturligt gummi – utifrån vilket de första däcken skapades – är vitt. Däcken gjordes svarta genom den efterföljande inkluderingen av olika tillsatser, bland annat kolsvart, vilket tillsattes för att öka dess slitstyrka. Det finns nu endast ett begränsat antal olika tillverkare som säljer däck med vita sidor.

Dessa däck finns även för cyklar, där dess reflekterande egenskaper innebär att de främst används för synlighet. Däck med vita sidor brukade ses som mindre värdefulla än deras svarta motsvarigheter, nu är det tvärt om. Moderna däck har ofta en mindre sida (vilket innebär mindre utrymme för ett vitt område) än däck på 1950-talet, när vita sidor var modet.

Nya däck utrustas inte längre med vita däck som standard, och de kan vara svåra att få tag på som specialtillbehör – Lincoln Town Car, som slutade produceras 2011, är det enda undantaget. Hursomhelst, du kan beställa nya däck med vita sidor från online affären på dackonline.se. Många produkter uppfyller gällande kvalitetskrav och är tillverkade med en vulkaniserad vit linje på sidan.