Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Det testvinnande nordiska friktionsdäcket.

Det testvinnande nordiska friktionsdacket

VikingContact™ 7

  • Ny nordisk gummiblandning med perfekt grepp på både isiga och våta vägbanor.
  • Nyutvecklad mönsterdesign ger säkert skydd mot vatten- och slaskplaning.
  • Fantastiska bromsegenskaper på snöiga och isiga underlag.
Mer information

"I år blir det aldrig någon kamp mellan de nordiska
dubbfria däcken då ingen klarar av att komma i
närheten av den prestanda som Continental
VikingContact™ 7 visar upp på is."

(VikingContact™ 7, 225/50 R17, Teknikens Värld,
nr 20, 2019)

Perfekt prestanda för varierat nordiskt klimat För personbilar och SUV:ar

Teknisk information.

Ny nordisk gummiblandning med perfekt grepp på både isiga och våta vägbanor. Speciellt i Norden är en gummiblandning som håller sig flexibel vid kalla temperaturer avgörande när det gäller grepp och kontroll. Därför är VikingContact 7 utvecklad med miljövänlig rapsolja och en hög andel Active Grip Silica vilket ger grymt grepp på vintervägar. Resultatet: säkert våtgrepp kombinerat med fantastiska is- och snöegenskaper.
Perfekt riktningsstabilitet under alla vinterförhållanden med hjälp av intelligent mönsterdesign.Den nyutvecklade riktningsbestämda mönsterdesignen har en optimal kombination av block och mönsterspår för effektiv dränering av vatten och slask. Tillsammans med ett stort antal flexibla och självlåsande mönsterkopplingar får däcket dessutom bättre styrprecision i extrema situationer på isiga, snöiga, våta och torra vägar.
Säkert drivgrepp och korta bromssträckor på isiga och snöiga vägar. Tack vare kombinationen av det extremt stora antalet 3D-sajpningar med olika tjocklek och de unika och effektiva snökanterna på mönsterblocken har kraftöverföringen förbättrats. Fördelen: imponerande dragkraft och säkrare bromsprestanda på isiga och snöiga vägar.