Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Tips för rundresor på Island - ändlös natur och avslappnat stadsliv

Island är ett land fullt av hemligheter. Trollens och de spektakulära vyernas land erbjuder ändlösa chanser för äventyr. Stora glaciärer, fantastiska vattenfall och majestätiska vulkaner utgör landskapet. Tänk att få upplev allt detta i person - den drömmen blev till verklighet för vinnarna i vår stora online-tävling. Däcktillverkaren Continental valde tillsammans med dackonline.se Island som destinationen eftersom det erbjuder en unik kombination av orörd natur och avslappnat stadsliv i huvudstaden Reykjavik.

Continental Logo
dackonline.se

Lär dig mer om stoppen på resan och få reda på vad deltagarna fick uppleva på plats.

Resdagboken på Island

Dag 1 - Ankomst till Island

Saker och ting blev intressanta redan under resans första dag, eftersom deltagarna kunde lära känna varandra vid Icelandairs disk på Frankfurts flygplats. Gruppen bestod av 15 personer, varav nio gjorde resan till Island från Frankfurt. Mötet med de resterande fem får lov att vänta till Reykjavik. Det första mötet skedde över snacks och kaffe. Deltagarna utbytte spännande information och talade om förväntningarna på de kommande dagarna på Island. Till slut kunde gruppen resa iväg. Vid ankomst på Island välkomnades äventyrarna av den lokala guiden. En buss tar gruppen från flygplatsen till Reykjavik. Åkturen tar dem förbi massiva lavafält, vilket var det första varaktiga intrycket för deltagarna. Vid hotellet mötte de upp med de resterande deltagarna under ett fint välkomstmöte. Platsen för detta var i hotellets magnifika takbar med fantastiska vyer över kustlinjen och Reykjaviks opera.

Ankomst till Island

Dag 2 - Resan till Hvolsvöller

Trots att vädret kunnat vara bättre under den andra dagen, sänkte inte det deltagarnas törst efter äventyr. Med start vid hotellet tog Land Rover Discovery-fordonen gruppen på dess första tur. Deltagarna I de individuella bilarna kunde kommunicera. Den totala flottan bestod av sex Land Rovers såväl som två Defenders, framförda av guiderna. Turen tar dem från Reykjavik till Hvolsvöller. Efter att ha lämnat staden tar sig gruppen till högländerna. Detta är första gången de upplever den fantastiska vidsträcktheten hos Island. Direkt måste fordonen korsa en flod, och äventyret börjar blött. Instruktörerna assisterar deltagarna i att lyckas ta sig över floden med sina fordon. Spåret fortsätter genom oberörd natur och ger dem chansen att testa fordonens gränser. Efter att ha anlänt till destinationen är deltagarna hoppfulla om att få se de berömda norrskenen. Trots att turen inte var på deras sida var den första dagen dock en imponerande sådan.

Åktur till glaciären

Dag 3 - Off-road till Storgejsern

Trots de molniga skyarna och dimmiga vädret är alla exalterade över den kommande dagen. Den första delen av åkturen är fortfarande på asfalt, men snart därefter tar sig turen offroad. Åkturen med de imponerande Discovery-fordonen leder över floder och förbi Myrdalsjökull - en 600 kvadratkilometer stor glaciär på Mælifellssandur-platån. Den första destinationen är Landmannalaugar. Den höga platån är en populär destination för campare som vill utforska naturen i området.

Åktur till glaciären_3

Molnen är borta och himlen glittrar blått. Några av deltagarna ser fram emot att bada i de varma källorna, som kan nå upp till 100 grader Celsius på vissa håll. Efteråt vandrar deltagarna upp en liten kulle i närheten, där de får en fantastisk vy över den höga platån. De drar nytta av dessa fantastiska kulisser för att äta ett litet mellanmål innan de går vidare över lavasanden, rätt mot Haukadalur. Här finner de den populäraste geotermiska regionen på Island. Strokkur är den enda aktiva gejsern i landet, och efter några minuter släpper den upp en fontän på upp till 20 meter.

Denna upplevelse är för sig själv redan imponerande, men bättre blir det. Nästa stopp är Gulffoss vattenfall - ett av de Tips för rundresor på Island som inte bör saknas från några resor. Vad naturen har skapat här är verkligen fantastiskt. Härifrån är det inte långt till Gulffoss Hotell, där dagen avslutas med en fin middag.

Gulffoss vattenfall

Dag 4 - Åkturen till Langjökulls glaciär

Deltagarna är mycket exalterade, för i dag är det Langjökulls glaciär som står på tur. Det är den näst största glaciären på Island. Fordonen körs längsmed Langjökull tills gruppen stannar för en paus. Därifrån vandrar de längsmed glaciären på fot. Under vandringsturen kan de se hur starkt den blå glaciärisen står ut från de svarta glaciärtungorna..

Åktur till glaciären_2

Efter vandringen sätter sig gruppen i sina bilar igen och stöter snart på djup lera, där de själva får uppleva vad fordonen egentligen är kapabla till. Destinationen är Borgarbyggo - ett litet samhälle i Vesturland. Inte långt därifrån ligger Hafnarfjall, som är en idag inaktiv vulkan.

Flerårig is

Dag 5 - Flerårig is, natur och stadsliv

Under den femte dagen är lavafälten allestädes närvarande och lika vackra som vanligt. Den mörka sanden täcker världen i ett dovt ljus och öknen sträcker sig till horisonten. Återigen lämnar fordonen vägen bakom sig för att köra off-road i den svåra terrängen. Destinationen är denna gång nationalparken Pingvellir. Parken ligger runt 40 km från Reykjavik på Þingvallavatns banker. Denna plats har stor betydelse för Jordens geologiska utveckling. Det är här de euroasiatiska och amerikanska kontinentalplattorma möts, men de håller nu långsamt på att dras isär. Resultatet är djupa skrevor i grundstenen. Man kan vandra längsmed skrevorna och få en känsla för utvecklingen här. Gruppen tar en längre paus och njuter av färsk skyr. Detta typiskt isländska kvark är mycket rikt i protein.

Resan till Hvolsvöller

Härnäst beger sig gruppen tillbaka till storstaden eftersom en tur genom stadskärnan står på schemat. Även om Island har otrolig natur så har även Reykjavik mycket att erbjuda. Som avslut på resan äter de en fyrarätters middag bestående av isländska specialiteter.

Day 6 - Avresa från Island

Den sista dagen är här och klockan visar 04:30 när deltagarna sluter upp för resan hem. De senaste dagarna har gjort starkt intryck, och alla tänker de på minnena av sakerna de upplevt. På flygplatsen är det dags att säga farväl, eftersom fem av deltagarna flyger direkt hem från Reykjavik. Under de fem dagarna på Island har de skapat starka band, så det är inte överraskande att de vill hålla kontakten i framtiden. De kvarvarande tio flyger tillbaka till Frankfurt - en sista del av resan där de kan tala om sina upplevelser. Därifrån påbörjar alla sin resa hem.

Avfärd

Deltagarna var imponerande av vad upplevelserna på Island hade att erbjuda. Personer som är intresserade av detta magnifika land kanske redan känner igen dessa Tips för rundresor på Island. Att uppleva dem själv som en del av ett lag är dock en oförglömlig upplevelse. Men själva resan är inte det enda som deltagarna kommer minnas, för det dröjde inte länge för gruppen att bli som en familj. De sex dagarna tillsammans skapade ett band mellan de 15 deltagarna från 15 olika länder, så de kommer hålla kontakten efter rundresan på Island via en Facebook-grupp.

Starten på rundresan på Island var shopping på internet. Alla vinnarna har en sak gemensamt: de beställde däck online. I ett samarbete mellan Continental och dackonline.se skapades en tävling där vinnarna fick chansen att uppleva vad off-roadkörning i riktigt utmanande natur faktiskt är. Deltagandet i tävlingen var imponerande och vinnarna kunde uppfylla drömmen de haft i många år.

Personliga intryck från deltagarna

"Otroliga landskap, en väldigt trevlig grupp och de fantastiska Land Rover-fordonen gjorde resan till ett oförglömligt äventyr," summerade Victor J. C. från Spanien.

Mirena T. från Italien är tacksam för den fantastiska upplevelsen: "det var helt och hållet ett framgångsrikt, fantastiskt äventyr."

Edvard C. från Frankrike tillägger: "Tack dackonline.se och Continental för den fantastiska resan till Island och Land Rover Experience. Det var fantastiskt!"

Tillbaka till toppen