Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Förhoppningsvis händer det aldrig. Men om: däck som lagar sig själva.

Förhoppningsvis händer det aldrig.Men om: däck som lagar sig själva.

ContiSeal™ är en teknologi utformad för att täta ett skadat däckmönster.

  • ContiSeal™ minskar följderna av en skada på däckmönstret: punkteringar på upp till 5 mm i diameter (t.ex. en spikskada) förseglas omedelbart tack vare en unik teknologi.
  • Oavbruten rörlighet och oförändrad körsträcka - inget behov av ett omedelbart stopp eller ett däckbyte vid vägkanten (se tekniska instruktioner på baksidan).
  • Samma köregenskaper under normala förhållanden som med ett däck utan ContiSeal™-teknologi.
Köp ContiSeal™

Tätning av punkteringar med ContiSeal™ Låt inte en punktering stoppa din resa.

Om teknologin

ContiSeal™ är en teknologi utvecklad av Continental och är utformat för att täta ett skadat däckmönster.I fall av penetrering av ett främmande föremål som t.ex. en spik, finns inget behov av ett däckbyte vid vägkanten och hålet förblir tätat även om föremålet lossnar.

ContiSeal™ är ett klibbigt och trögflytande tätningslager. Det läggs på insidan av däckmönstret. ContiSeal™ tätar 80 % av alla punkteringar och minskar därför risken för tomma däck. ContiSeal™-däck är tydligt märkta med en symbol på däcksidan och är kompatibla med alla vanligt förekommande fälgar.

Tekniska detaljer

ContiSeal™ (punkterat)

Ett ContiSeal™-däck innehåller ett klibbigt, trögflytande lager som täcker insidan av däckmönstret. Det ger en nästan ögonblicklig tätning runt det penetrerande föremålet (upp till 5 mm i diameter i däckmönstret), och håller luften i däcket och din bil rullande.

Standarddäck (punkterat)

När ett standarddäck punkteras kan däcksidan krossas mellan fälgen och vägen, det kan leda till potentiellt farliga situationer som en plötslig tryckförlust eller att däcket halkar av fälgen.

Tekniska instruktioner

  • För optimala förhållanden rekommenderas ett övervakningssystem för däcktryck (TPMS).
  • Det är inte nödvändigt att omedelbart stanna och byta däck. Du kan fortsätta på din resa.
  • Om en punktering upptäcks måste en däckspecialist snarast kontrollera däcket.