Fortsätt att beställa från oss säkert och enkelt: vi levererar som vanligt, bara inte lika snabbt på vissa håll. läs mer.
X
ico 08 - 52 50 06 08

Hankook Tire offentliggör globala ekonomiska resultat för 2019

17.02.2020

­

Hankook Tire rapporterar en försäljning på 6,89 biljoner KRW och en operativ vinst på 542,9 miljarder KRW för räkenskapsåret 2019. Försäljningen på däck med stor diameter (över 17 tum) utgjorde 55,4 %, vilket var en ökning på 3,1 % jämfört med föregående år. Det här resultatet drevs på av konkurrenskraftigare SUV-däck med ytterligare originalutrustning levererad till SUV-modeller från välkända globala biltillverkare.

­

­

­

­

­

Seoul, Sydkorea/Neu-Isenburg, Tyskland, 17 feb, 2020
Hankook Tire offentliggjorde företagets ekonomiska resultat för 2019 med en konsoliderad global försäljning på 6,8964 biljoner KRW (ca. 5,285 miljarder euro) och en operativ vinst på 542,9 miljarder KRW (ca. 416,076 miljoner euro).

Försäljningen av däck i de större dimensionerna (över 17 tum) har drivits på genom en ökad efterfrågan globalt på premiumprodukter och utgjorde 55,4 % av den totala försäljningen. Det är en 3,1-procentig ökning jämfört med föregående år och hjälpte därmed till att stärka Hankooks premiumposition på marknaden. Framför allt i Kina växte försäljningsandelen för däck i detta segment, vilket ledde till en mycket stabilare tillväxt på eftermarknadssidan. Hankook stärker upp SUV-sortimentet ytterligare genom att utöka samarbetet med flera kända biltillverkare inom originalutrustning, som t ex Porsche och tredje generationens Cayenne, nya Audi Q8 samt Audi SQ8 TDI.

Men försäljningen påverkades också av en intensifierad konkurrens globalt i och med en lägre efterfrågan på den globala bilmarknaden samt handelskonflikter, vilket ledde till en sänkning av den operativa vinsten.

Med ett mål för 2020 om att nå intäkter på 7,2 biljoner KRW för den globala försäljningen och att öka vinstmarginalerna jämfört med föregående år, planerar Hankook Tire att fokusera på att förbättra sin kvalitetsimage genom att öka försäljningen av däck i större dimensioner på stora marknaden genom att leverera däck som originalutrustning till exklusiva bilar och stärka konkurrenskraften för dess produktlinjer. Dessutom planerar företaget att fokusera på att förbättra konkurrenskraften genom att bygga en stabil tillväxtstruktur genom att säkra nya distributionskanaler och stärka synergier mellan sektorerna för originalutrustning och ersättningsutrustning och att fortlöpande optimera distributionsstrategier för de olika regionerna.

Dessutom planerar Hankook Tire att fortlöpande stärka företagskulturen för att effektivare kunna hantera den snabbt föränderliga branschen och därmed skapa en proaktiv företagskontur genom att modernisera arbetet och underlätta strävan att bli ett att de verkligt stora globala varumärkena.

20 från 35 News (1 - 20)

dackonline.se - ett erbjudande från Delticom AG