PIRELLI LEVERERAR DÄCK TILL VÄRLDSRALLYT 2021 TILL 2024

23.12.2019

Milano, 21 december 2019 - Pirelli har valts av FIA, världsmotorsportens styrande organ, som enda leverantör för World Rally Championship 2021 till 2024. Särskilt kommer Pirelli att leverera däck till alla fyrhjulsdrivna bilar som tävlar på mästerskapet, från WRC-kategorin som kämpar för den totala titeln, till R5-specifikationen WRC2-klassen, som också är den främsta kategorin för regionala och nationella mästerskap i hela världen.


PÅ TOPPEN I MOTORSPORT - F1 OCH WRC
Pirellis senaste engagemang i toppklass när det kommer till motorsport är med det liknande exklusiva avtalet som det italienska företaget har haft med Formel 1 sedan 2011. Dessa framgångsrika kampanjer bekräftar Pirellis ledarskap inom världsmotorsport tack vare erfarenheterna från mer än 110 år av motorsport.


Giovanni Tronchetti Provera, Pirellis senior vice president för prestige och motorsport, ”Teknik och passion är två viktiga element som Pirelli tar med sig till motorsport, och dessa har gjort det möjligt för oss att säkerställa försörjningen av däck till World Rally Championship. Vi har stöttat unga förare i kategorin Junior i många år och återvänder nu också till toppklassen. ”Pirellis åtagande att stödja unga förare kommer också att fortsätta. Förutom den fortsatta leveransen till Junior WRC kommer Pirelli också att fortsätta att utrusta Junior ERC3-klassen vid European Rally Championship.


Mario Isola, Pirellis chef för F1 och bantävlingar, sa: ”Vår återgång till toppnivån i rally är något som vi övervägt ett tag, och det är särskilt passande att denna utnämning från FIA kommer under samma år som Ott Tänak fick examen från Pirelli Star Driver-programmet och även utsågs till världsmästare. Att tillhandahålla WRC tillsammans med F1 kommer att göra det möjligt för oss att förbättra våra produkter ytterligare genom att sätta dem mot några av de mest varierande och krävande förhållandena som finns i motorsport. ”


PIRELLI OCH RALLY
Pirelli har varit närvarande inom rally sedan 1973 och gjort 25 världstitlar och vunnit 181 WRC-evenemang. På senare tid har Pirelli varit ensam leverantör till WRC, från 2008 till 2010, och sedan 2018 har de levererat däck till förare i kategorin WRC2. Rally har alltid varit ett perfekt hjälpmedel för Pirellis ingenjörer att testa ut ny teknik som så småningom är avsedd för väganvändning, tack vare de extrema förhållanden som kännetecknar sporten.


VILKA DÄCK KOMMER ATT ANVÄNDAS?
Pirelli kommer att förse WRC med däck som redan framgångsrikt har använts på olika rallymästerskap över hela världen. P Zero RA är för asfalt, med annan gummiblandning också tillgängliga för terräng och olika väderförhållanden. Sottozero Snow (med eller utan dubb) används för snöiga förhållanden, Sottozero Ice J1 är speciellt designad för Rally Sweden, medan den förstärkta Scorpion K på grus kan hantera en mängd olika lösa ytförhållanden.


20 från 44 News (1 - 20)

dackonline.se - ett erbjudande från Delticom AG