PIRELLI TILLVERKAR SPECIALDÄCK TILL NYA FORD F-150

27.11.2020

Ett nytt "skräddarsytt" Pirelli Scorpion ATR-däck har utformats speciellt för nya Ford F-150 2021, en del av F-serien som är Amerikas mest sålda fordon sedan 38 år.

I mer än 20 år har Pirelli och Ford haft ett starkt samarbete för att utveckla däck speciellt utformade för ett brett utbud av mer än femton olika Ford-modeller. Dessa gemensamma insatser har idag blivit den nya version av Scorpion ATR med innovationer som stärker bilens prestanda. Den nya däckkonstruktionen kommer att ligga till grund för ett antal däck inom Pirelli Scorpion-familjen som kommer att släppas under de kommande månaderna.

Under de senaste två och ett halvt åren har ingenjörer från Pirelli och Ford arbetat tillsammans genom en noggrann homologeringsprocess, som samdesign, prototyper, industrialiseringsfaser, stränga inomhustester samt hundratals timmars simulering och modellering.

Målet var att designa ett perfekt passande däck som inkluderade alla Fords önskemål. I synnerhet konstruerade Pirellis ingenjörer formprofiler speciellt för nya F-150 för att erbjuda ett maximalt grepp med förbättrat rullmotstånd.

Dessutom har det skräddarsydda Scorpion ATR däcket för Ford F-150 en dedikerad slitbanekonstruktion för att minska vägbuller med upp till 3 decibel. Pirellis tekniker arbetade också med en ny generation gummiblandning för att ge säker våthantering och snöprestanda för tyngre fordon.

För att uppfylla Fords krävande och tydliga däckspecifikation använde Pirelli sina mest avancerade simulerings- och teknikverktyg. Den digitala strategin ökade avsevärt utvecklingshastigheten och optimerade däcksprestandan med en minskning av antalet fysiska däcktester.

Pirelli Scorpion ATR-däck designade för Ford F-150 finns i två storlekar:
275/60 R20 och 265/70 R17.

ATR är en del av Pirellis sortiment av Scorpion SUV och lätta lastbilsdäck som erbjuder komfort, utmärkt grepp och suverän slitstyrka. Ett däck som är tillverkat  för användning hela året och som erbjuder kontrollerad prestanda på olika väglag och i alla väder.

 

Om Pirelli Tyre Nordic AB
Pirelli grundades 1872 och finns i dag i över 160 länder, har 22 produktionsanläggningar i fyra världsdelar och sysselsätter omkring 37 000 personer. Företaget är en ledande tillverkare av premiumdäck och har ett starkt fokus på forskning och utveckling. Pirellis vinterdäck testas på företagets testanläggning i Älvsbyn i norra Sverige. Pirelli har varit aktiv inom motorsport sedan 1907 och har från 2011 varit exklusiv leverantör till Formel 1-världsmästerskapet, nyligen förnyat till 2023. Pirelli kommer också att vara exklusiv leverantör till World Rally Championship 2021 till 2024.

20 från 39 News (1 - 20)

dackonline.se - ett erbjudande från Delticom AG