DÄCKVAL TILL FÖRSTA DELEN AV ÅRETS F1 KALENDER ÄR NU KLART

15.06.2020

Milano den 11 juni 2020 - Nyligen publicerade den första delen av årets Formel 1-kalender och nu har Pirelli tillkännagett gummiblandningen. De första åtta tävlingarna i Formel 1-säsongen 2020 är i Österrike, Ungern, Storbritannien, Spanien, Belgien och Italien.

Bara tre färger vid varje lopp 2020, med fem olika gummiblandningar är tillgängliga:
C1 är den hårdaste och C5 är den mjukaste.

- Varje förare måste spara en uppsättning av den mjukaste av de tre nominerade gummiblandningarna för Q3. Den uppsättningen kommer sedan att returneras för de som kvalificerar sig till topp 10, men de återstående förarna kommer att behålla dem för loppet.

- Varje förare måste ha en uppsättning P Zero White hard och P Zero Yellow medium tillgängliga för grand prix och en uppsättning av dem måste användas.

- Varje förare har totalt 13 uppsättningar tillgängliga för tävlingshelgen.

Mario Isola, Pirellis chef för F1 och Motorsport säger:
”Med så många variabler i början av den försenade säsongen, och en flexibel kalender som inte lämnar mycket tid att reagera på förändrade omständigheter, enades man tillsammans med teamen, promotorn och FIA som nu tillkännager valet för de första åtta tävlingarna i år. Som vanligt har dessa däck valts för att bäst matcha egenskaperna på de enskilda banorna och ger intressanta möjligheter för race strategi".

20 från 35 News (1 - 20)

dackonline.se - ett erbjudande från Delticom AG