Hankook lanserar europeisk Instagramkanal

09.06.2020

Som ett komplement till Facebook och YouTube tar Hankook ännu ett digitalt steg. Den 8 juni kommer däcktillverkaren att starta en ny kanal på Instagram med namnet @hankooktire.europe. Den nya kanalen kommer att kommunicera relevant information om den tekniska utvecklingen, nyheter om bilar och däcktillverkarens breda spektrum av sport- och motorsportaktiviteter.

Neu-Isenburg, Tyskland, 8 juni 2020
Under försommaren stärker kvalitetsdäcktillverkaren Hankook sin närvaro inom sociala medier och lanserar en officiell Instagramkanal för den europeiska marknaden. Den 8 juni kommer det första inlägget att publiceras på den populära plattformen. Förutom informativt och visuellt tilltalande innehåll om det svarta guldet så kommer man publicera information om spektakulära sponsorsamarbeten inom sportvärlden.

Hankook har bedrivit lyckade sponsorsamarbeten sedan länge inom exempelvis fotbollen med UEFA Europa League, Real Madrid, Borussia Dortmund, SSC Napoli och AS Monaco. Hankooks mer säsongbetonade och exklusiva engagemang inom en av världens mest dynamiska sporter kommer också att lyftas fram på Instagram – KHL och HC Davos samt internationella Spengler Cup. En annan viktig del är Hankooks många aktiviteter inom internationell motorsport där kvalitetsdäcktillverkaren länge har varit en välkänd partner.

”Vi är glada att kunna sprida viktiga nyheter om vårt företag till våra kunder och intresserade följare runt om i Europa via Instagram. Med detta stärker vi specifikt närvaron för Hankooks exklusiva varumärke i sociala medier och kan framför allt kommunicera med en yngre målgrupp om däck, innovationer, sport och motorsport,” kommenterar Sanghoon Lee, vd för Hankook Tire Europe.

Instagram-användare kommer inte bara få ta del av vackra bilder och snygga designmotiv på @hankooktire.europe utan även spännande fakta om däck och bilar. Inläggen kommer att åtföljas av olika stories. Varje månad kommer dessa stories att fyllas med de mest visade, mest kommenterade och mest gillade inläggen så att användare alltid kan hålla sig uppdaterade. Hankooks Instagram-följare kan också se fram emot tilltalande tävlingar. Mer information följer snart på själva kanalen.

20 från 35 News (1 - 20)

dackonline.se - ett erbjudande från Delticom AG