Hankook Technology Group lanserar CMF LAB för forskning inom industridesign

27.03.2020

Däcktillverkaren Hankook lanserar CMF LAB, som är en databas som ska användas för forskning och kategorisering av aktuella designtrender inom områdena färg, material och finish. CMF LAB är en del av Model Solution, ett företag inom Hankook Technology Group, som hjälper däcktillverkaren med kreativa och framtidsorienterade koncept. CMF Lab kommer att samarbeta med den brittiska designstudion Chris Lefteri Design.

­

­

­

­

­

Neu-Isenburg, Tyskland, 27 mars, 2020
Kvalitetsdäcktillverkaren Hankook och Model Solution, koncernens företag för prototyp- och produktionslösningar, öppnar ett internt laboratorium - CMF LAB. Laboratoriumet kommer hjälpa Hankook och företagets produktutveckling med unika branschinsikter och nya koncept. CMF är ett område inom industriell design som hanterar grundprinciperna och grundprocesserna för färg, material och finish (förkortat CMF; Colour, Material och Finish) när produktdesign utvecklas. Ett av de första gemensamma projekten mellan Hankook och Model Solution är utvecklingen av en däckprototyp som anpassar formen efter vägförhållandena. Forskningen som utförs av Model Solution gör däcket perfekt balanserat under transformationen. CMF LAB i Model Solutions huvudkontor i Seoul är en plats för forskning och kategoriserar utvecklingen av trender och möjliga produktanvändningsområden i fråga om färg, material och ytor. CMF LAB är uppdelat i sex områden som omfattar olika CMF-relaterade designaspekter och Model Solution kommer att använda databasen som en strategisk språngbräda för att expandera verksamheten i nya riktningar.

CMF LAB kommer att bygga på fyra teman – retro, hållbarhet, känsla och det exceptionella – i samarbete med den brittiska designstudion Chris Lefteri Design. Det här temapaketet som går under namnet ”CMF Package Box” har designats för att ge uttryck för unika insikter och nyskapande designprocesser. Det ger designers och företag omfattande insikter och inspiration för framtida utveckling. Chris Lefteri Design är en designstudio för materialexperter och studion erbjuder konsulteringstjänster till globala företag i en rad olika sektorer, inklusive bil-, elektronik- och sportbranscherna.

Hankook Technology Group förvärvade Model Solution i maj 2018 för att expandera sin verksamhetsmodell. Sedan dess har Model Solution stärkt Hankooks konkurrenskraft som ett innovativt företag och har stärkt koncernens tillväxt och framtida tillväxtfaktorer. Öppningen av CMF LAB är en del av Modul Solutions tillväxtstrategi inom produktutveckling och massproduktion. Målet är att tillhandahålla teknologi och plattformslösningar i världsklass för en lång rad branscher, inklusive hemelektronik, robotteknik, medicinsk utrustning och vårdutrustning samt fordonstjänster

20 från 35 News (1 - 20)

dackonline.se - ett erbjudande från Delticom AG