ico 08 - 52 50 06 08

Testresultat-Dack

Om man behöver nya däck, är det svårt att välja för det finns många tillgängliga däck och att få en överblick kan bli svårt. Vi hjälper dig att hitta rätt däck bland de här artiklarna, genom att tillägga de senaste testresultaten.

Testresultat-Sommardack

Testresultat-Vinterdack

Testresultat-Helarsdack

Auto Express 11/2018

Helårsdäck Continental AllSeasonContact 225/45R17 V

Testresultat Winner

Great test debut that shows how an all-season tyre should perform.


Auto Express 09/2018

Vinterdäck Continental WinterContact TS 860 205/55R16 H

Testresultat Winner

Another great all-round performance makes it a hat-trick of Winter Tyre Test victories for the TS 860.


Auto Express 07/2018

Sommardäck Continental PremiumContact 6 225/45R17 Y

Testresultat Winner

Simply a great tyre to drive on in wet or dry conditions, strong all-round in every respect.


Vi Bilägare 05/2017

Sommardäck Continental PremiumContact 6 235/50R18 V

Testresultat 100-80/100 Poäng

Continental har lanserat version sex av sitt PremiumContact. Nykomlingen imponerar med goda resultat och når idel första eller andra plats i körmomenten. Allra bäst presterar PC6 på torrt väglag med både bäst mätvärden och tryggast beteende på greppgränsen. På väta är Nokian Hakka Black snäppet vassare. Framför allt har Continental förbättringspotential gällande vattenplaning där däcket kommer sist i testet. En annan svagare sida är däckbuller och PC6 rullar hårt över gupp och vägskarvar. Men med de säkraste köregenskaperna och flest delsegrar i de olika körronderna tar Continentals nya PremiumContact-generation testsegern.


Sommardäck Dunlop SP QuattroMaxx 235/50R18 V

Testresultat 69-60/100 Poäng

Dunlop framhäver själva att SP Quattromaxx är ett sportigt däck och det märks – fast inte bara positivt. Både på torr och våt asfalt utmärker sig SP Quattromaxx med kvicka reaktioner och mest överstyrd balans av de fem testdäcken. Beteendet är kul på bana och bidrar till snabba varvtider, men på vanlig väg vill man ha en stabil bakvagn och ett däck som släpper progressivt. Dunlop är tyvärr lynnigast på greppgränsen och kan tappa greppet plötsligt. SP Quattromaxx trivs bättre på torrt väglag än i väta, där däcket har problem med kurvgreppet. Men även på torr asfalt har det svårt att konkurrera med de allra bästa. Det räcker bara till en fjärdeplats i det här gänget.


Sommardäck Hankook Ventus S1 Evo 2 K117A 235/50R18 V

Testresultat 100-80/100 Poäng

Med Ventus S1 evo2 SUV skuggar Hankook de två bästa i testet. Det är bäst i test gällande vattenplaning, men är snäppet efter Nokian och Continental i de flesta körövningarna. Hankook bjuder inte på några negativa överraskningar under press. Ventus S1 evo2 SUV är lättkontrollerat på både torr och blöt väg med sin progressiva greppnivå och bra balans mellan över- och understyrning. Däcket presterar väl gällande bränsleförbrukning och är det mest komfortabla däcket sett till både buller och ojämnheter. Med stabila resultat utan påtagliga nackdelar placerar sig Hankook trea, precis efter de dyrare däcken från Continental och Nokian.


Sommardäck Nexen N Fera RU1 235/50R18 V

Testresultat 69-60/100 Poäng

Koreanska Nexen nämner i sin reklamkampanj att nya N’Fera RU1 sitter fabriksmonterat på självaste Porsche Cayenne. Förvisso inte i Europa, men det är ändå en fjäder i hatten för Nexen. Trots detta placerar sig Nexen sist i fyra viktiga körronder. Däckets fördelar är låg förbrukning och låga dB-tal i bullermätningarna. Sämst trivs däcket på väta där det kräver en lång bromssträcka och har svårast att byta riktning och svänga in i kurvorna. Detta är inget riktigt Porschedäck. Dessa har en extra märkning i modellnamnet, N0, och är mer anpassade efter Porsches specifika prestandakrav. Däcket för oss vanliga konsumenter blir sist i detta test.Priserna är inklusive moms och fraktkostnader inom Sverige.

dackonline.se - ett erbjudande från Delticom AG 102