Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Rengöring av bilsäten

Rengöring av bilens inredning innefattar även sittdynorna. Här måste vi skilja på tyg och läder. Smutsiga tygöverdrag kan oftast rengöras med enskumrengöring. Se dock till att följa anvisningarna och först testa att använda den på en dold yta för att vara säker på att den inte förstör färgen. Om den missfärgar tyget är det inte lämpligt att använda den.

När du ska ta bort en fläck är det alltid viktigt att du behandlar ett stort område på samma gång - till exempel hela framsidan av sätet. Smuts transporteras av vätska vid rengöring; vilket resulterar i en ful kant när fläcken har torkat, känt som en "vattenfläck". Ett annat sätt att förhindra detta på är att blöta fläcken och vända den ut och in och därefter gnugga på den med en torr trasa.

Om det rör sig om mycket smutsiga och ingrodda fläckar bör du låta ett proffs ta hand om rengöringen så att du inte skadar sätena. Nu för tiden kan bilsäten innehålla många elektroniska komponenter som måste skyddas från vätska och andra skador.

Specialvård för lädersäten

Ledersitz reinigen

Det krävs mer jobb med hela lädersäten än det gör med tygsäten. Först måste ytan torkas av för att smutsen inte ska sjunka in . Du kan köpa speciella vårdprodukter i butiken med biltillbehör. Använd aldrig sadeltvål när du tar hand om läder då detta kommer att göra att skinnet försvagas och börjar tänja på sig. Precis som med tygöverdrag bör du testa rengöringsmedlet på en dold yta först för att försäkra dig om att det inte skadar skinnet. Följ anvisningarna och använd bomulls- eller frottédukar. Många vårdprodukter återställer oljor i skinnet, och med dessa behövs det därför inte göras något mer efter rengöringen - men detta gäller såklart endast mjukt skinn, inte mocka.

Om produkten inte har en återfettande effekt kommer specialbehandling för dina skinnsäten efter rengöring och torkning. En vårdprodukt som har en vax- eller hartsbas är särskilt bra att använda; se till att applicera produkten sparsamt med en svamp. Efter detta måste du låta sätena torka en gång till innan du slutligen putsar dem med en mjuk bomullstrasa.