Trelleborg Däck

Trelleborg

Däcktyp

Däckstorlek

Hastighetsindex

Märke

Däck News

PIRELLI STARTAR VÄRLDSRALLYT MED TESTER PÅ SARDINIENPIRELLI STARTAR VÄRLDSRALLYT MED TESTER PÅ SARDINIEN
Milano, 14 juli 2020 - Pirelli inleder sitt sponsorskap till World Rally Championship med två dagar ...

Montering av dina däck

Er monteringsverkstadVi har tänkt på monteringen av era däck. Bästa kvalitet, bra adresser för lite pengar.

Kunder om oss

dackonline.se
Lägg märke till 4.79/5 - 17948 Kundernas värdering

Snabb frakt och bra priser, har gått bra varje gång! Dennis B., Björklinge mer info

Jätteurval och toppkvalitet:

  • mer än 100 däckfabrikat och
  • mer än 35.000 däcktyper.
  • Vi levererar endast däck av 1A-kvalitet.

Priserna är inklusive moms och fraktkostnader inom Sverige.


Trelleborg, däck utan några kompromisser.

Trelleborg AB är en mycket stor industrikoncern som idag är verksam på en global skala. I dagsläget har hela koncernen cirka 15800 anställda om har dessutom en omsättning på hela 21 miljarder kronor.

Företaget grundades redan under 1905 och hette på den tiden Trelleborgs Gummifabriks AB. Personerna som stod bakom uppstartandet av företaget hette Henry Dunker och Johan Kock. De båda hade tidigare erfarenhet av andra företag inom gummibranschen men vill nu starta eget. Till en början tillverkade de enbart cykeldäck och gummi för olika industriella ändamål. På den tiden var det endast 150 anställda. Idag sysslar föreatget med flera olika industriella tillverkningsgrenar som inkluderar polymerbelagda vävar, slangsystem och precisionstätningar till bland annat flygplan och andra fordon.

Den gren som tillverkar däck heter Trelleborg Wheel Systems och de tillverkar idag däck som framförallt är ämnade för lantbruk. Ett av företagets mest populära däck heter T410 Agroforest och är ett mycket speciellt däck. Det här däcket är en kombination som fungerar både för vanligt lantbruk såväl som för lite tuffare skogsbruk. Däcket består av ett mycket kraftigt och förstärkt gummi för att det ska tåla de tuffa förhållanden som lant- och skogsbruk ofta innebär. För att göra däcket så tåligt som det bara är möjligt har man också skapat en speciell gummisammansättning som tål ordentliga skärskador. Tack vare de här egenskaperna är däcket också ett mycket ekonomiskt alternativ då det kommer att hålla i en lång tid framöver. Vad gäller däckets design så har utformat det för att klara mycket tuffa förhållanden. Men man har tänkt på att däcket ska kunna ge mycket god komfort på vanliga vägar samt att det också ska kunna ge en ordentlig dragkraft ute på fälten.dackonline.se - ett erbjudande från Delticom AG 15.08.2020 07:01