Goodyear presenterar vinterdäcken 2017

12.09.2017


Goodyear lanserade sitt första UltraGrip-däck 1971, en serie vinterdäck som ingenjörerna kontinuerligt förbättrat. Den fortlöpande innovationen under de senaste 45 åren har gjort Goodyear till en av ledarna på marknaden för vinterdäck. UltraGrip-familjen har varit en succé med över 60 miljoner däck sålda sedan lanseringen(1). I vinter får nu det europeiska vinterdäcket UltraGrip Performance och UltraGrip Performance SUV en uppdatering i form av tekniken SoundComfort Technology.


SoundComfort Technology till vinterdäck


I vinter lanserar Goodyear de första vinterdäcken utrustade med SoundComfort-tekniken. Ett inre skumlager i däcken gör att ljudet som uppstår i kupén vid däckens kontakt med vägbanan kan minskas med hela 4dBA(2). Goodyear använder ett polyuretanskum med öppna celler som utan att kompromissa med köregenskaper gör att bullret inuti bilen reduceras. Tekniken som i dagsläget finns till flertalet av Goodyears sommardäck kommer finnas tillgänglig till UltraGrip Performance i fem dimensioner och till UltraGrip Performance SUV i fyra dimensioner.


UltraGrip Ice Arctic – Revolutionerande dubbar för bättre grepp och kortare bromssträcka på is


UltraGrip Ice Arctic är nästa generations dubbdäck, särskilt framtaget för att möta det tuffa vinterklimatet i de nordiska länderna. Goodyear UltraGrip Ice Arctic lanserades framgångsrikt på den nordiska marknaden med testvinster från oberoende tidningar och starka recensioner från våra kunder via vårt Test Driving Program.


Goodyears avancerade dubbteknologi med sin innovativa form och kropp, gör att dubben behåller sin riktningsposition och sitt effektiva grepp på is. För att få bättre väggrepp har dubben utformats med en vass framkant som ger bättre grepp på is vid acceleration. Utformningen ger dubben stabilitet och har en bredare bakkant som gör inbromsningen mer effektiv. Men vinter är inte bara snö och is, Goodyear har även investerat mycket i att ta fram ett däck som också ska ge en balanserad väghållning, med exempelvis stark bromsförmåga på både torra och blöta vägytor.


UltraGrip Ice Arctic finns tillgänglig i 43 storlekar mellan 13 och 19 tum.


UltraGrip Ice Arctic SUV – Avancerad dubbdäcksteknologi ger ökat väggrepp för kontroll på snö och is


Med en unik dubbdäcksteknologi hanterar UltraGrip Ice Arctic SUV Europas nordligaste regioner där temperaturen en normal vinterdag kan sjunka långt under -15°C. Däcket presterar även på varmare vinterdagar då slitbanan är utformad för att kunna fånga upp snö samtidigt som de djupa mönsterspåren underlättar förmågan att frigöra sig från snö, slask och väta vilket maximerar däckets grepp och motstånd mot vattenplaning.


I Tekniikan Maailmas vinterdäckstest från föregående år placerade sig däcket på en podiumplacering bland dubbdäck för SUV och var även bäst av totalt sju däck vid bromsning på is. Utöver det lyfts däckets egenskaper på snö och då framförallt dess grepp i sidled(3). Dessa resultat vittnar om UltraGrip Ice Arctic SUVs höga kvaliteter under tuffa vinterförhållanden. Däcket följer lagstiftningen i Sverige, Finland och Norge(4) som är framtagen för att minska vägslitage.


UltraGrip Ice Arctic SUV finns tillgänglig i 34 storlekar mellan 15 och 20 tum.


UltraGrip Ice 2 – Nordiskt dubbfritt däck och flerfaldig testvinnare*


UltraGrip Ice 2 är ett dubbfritt däck som är anpassat för nordiska vinterförhållanden. Däcket har utvecklats för att leverera stabil prestanda med förbättrat grepp och inbromsningsförmåga på snö och is samt övergripande förbättrad prestanda på både vått och torrt väglag.


Med ny avancerad gummiblandning behåller däcket greppet på snö, is och torra underlag, samtidigt som ”Active Grip”-teknologin optimerar kontakten mellan väg och däck på mycket hala underlag. Tack vare däckets raka sajpningar som gräver sig ner i underlaget presterar däcket väl vid grepp och inbromsning på snö och is. De raka sajpningarna i kombination med aktiva blocksajpningar bidrar till ökad stabilitet och grepp vid utmanande körsituationer.


Resultat från Test Worlds oberoende test bekräftar att UltraGrip Ice 2 är lika stabil på is och snö som på torra och våta underlag. Däcket presterade klart bäst sett till grepp på is och snö samt manövreringsförmåga och bromssträcka på våta vägar(5).


UltraGrip Ice 2 finns tillgänglig i 35 storlekar mellan 13 och 19 tum.


UltraGrip Ice SUV – levererar hög prestanda på snö och is för SUV:ar under extrema vinterförhållanden


UltraGrip Ice SUV-däckets mjuka blandning bibehåller hög flexibilitet vid mycket låga temperaturer, vilket ger lägre styvhet och bättre vidhäftning för optimala köregenskaper med starkt grepp på is och snö. Vid sidan av att däcket anpassades för snö- och istäckta vägar tittade Goodyear närmare på de specifika kraven för SUV:ar. Dessa fordon är tyngre, vilket ökar belastningen på däcket, och särskilda egenskaper krävs för att säkerställa grepp och väghållning. Här spelar ActiveGrip Technology en viktig roll. För att motstå dessa högre krafter har fotavtrycket utvidgats.


Dessutom har slitbanemönstret anpassats för SUV:ar, så att det ger optimal bromsförmåga och drivgrepp på snöiga och isiga vägar. Till skillnad mot den tidigare raka formen är däckblocken nu vinklade, vilket stärker greppet.


UltraGrip Ice SUV är utrustat med TOP Indicator Technology: en snösymbol på däcket som gradvis försvinner allt eftersom det används. När den är helt borta behöver däcket bytas för att optimala vinteregenskaper ska säkerställas.


UltraGrip Ice SUV finns tillgänglig i 19 storlekar mellan 16 och 20 tum.


UltraGrip Performance – levererar utmärkt grepp för europiska vintervägar 


Däcket består av tätt sammankopplade sajpningar och ett avancerat slitbanemönster vilket gör att varje yta på alla block har en hög prestanda på vintervägunderlag. UltraGrip Performance är speciellt framtaget för europeiska vintervägar och levererar ett utmärkt grepp. Däckets hydrodynamiska kanaler ger också bättre motstånd mot vattenplaning samtidigt som de främjar bortledning av vatten och slask. UltraGrip Performance är även utrustat med en slitageindikator som visar föraren när det är dags för däckbyte.


UltraGrip Performance finns tillgänglig i 62 storlekar mellan 15 och 20 tum, varav 5 storlekar med SoundComfort teknologi.


UltraGrip Performance SUV– Optimalt vägkontaktmönster till SUV


För att kontinuerligt förbättra sin vinterdäcksteknologi lanserade Goodyear UltraGrip Performance SUV för SUV:ar på europeiska vintervägar. På grund av sin storlek stärker SUV:ar och fyrhjulsdrivna fordon förarnas självförtroende. Dessa fordon är dock tyngre och har högre tyngdpunkt än personbilar. Därför utsätts däcket för starkare krafter, vilket gör bromsning och väghållning mer utmanande – en paradox som Goodyear har löst.


Låsande sajpningar och slitbanemönster ger UltraGrip Performance SUV en bättre balans mellan väghållningen på torr väg och prestanda i snö. ActiveGrip-tekniken ger däcket bättre grepp och bromsegenskaper samtidigt som den SUV-optimerade placeringen av sajpningar och block medför att blocken nu är vinklade istället för att vara helt raka vilket ger bättre grepp på snö.


UltraGrip Performance SUV finns tillgänglig i 28 storlekar mellan 16 och 21 tum, varav 4 storlekar med SoundComfort teknologi.


(1) Interna data för Goodyear.
(2) Baserat på invändiga vägmätningar. Testat i oktober 2010; däckstorlek 245/40R18; testbil; Audi A8; plats: testbanan för buller på GIC*L.
(3) Tekniikan Maailma, nummer 19/2016, däckstorlek 235/65-17
(4) Norge har lagt till ett undantag som accepterar däck som erhållit Finnish Type Approval. *Goodyear UltraGrip Ice 2 test winner among non-studded Nordic winter tires in Teknikens Värld, 22/2016, 205/55R16, one of two test winners in Tekniikan Maailma 17/2014, Tehnikamaailm 10/2014,Motor 5/2014, 205/55R16 94T, 12 non studded tires in test. Best in test among 7 non studded tires in test in Aftonbladet Bil 6/2014 and Teknikens Värld 22/2014, 205/55R16 94T,
(5) I jämförelse med tre konkurrenter. Testat av Test World, december 2013, beställt av Goodyear Dunlop. Däckstorlek: 205/55R16; Testbil: VW Golf 7; Testplatser: Colmar-Berg(L), Wittlich(D), Ivalo(FIN); Report No. TW-TT13-TT550.


Pirelli lanserar Cyber Car – ett system som låter däck tala direkt till bilen 06.03.2018 Pirelli lanserar Cyber Car – ett system som låter däck tala direkt till bilen
MICHELIN testvinnare i Auto Bilds däcktest 04.12.2017 MICHELIN testvinnare i Auto Bilds däcktest
Goodyear tipsar: Så förbereder du dig för vintersäsongen 02.11.2017 Goodyear tipsar: Så förbereder du dig för vintersäsongen
Michelin stolt sponsor av svenska längdlandslaget 27.10.2017 Michelin stolt sponsor av svenska längdlandslaget
Nytt varvrekord på Nordslingan med Michelin-däck 04.10.2017 Nytt varvrekord på Nordslingan med Michelin-däck
Goodyear tar Connected Business-modellen vidare genom en automatiserad däckanläggning 21.09.2017 Goodyear tar Connected Business-modellen vidare genom en automatiserad däckanläggning
Framtidens däck från Michelin 3D printas efter väder och vind 19.09.2017 Framtidens däck från Michelin 3D printas efter väder och vind
Goodyear rekommenderas* i mer än 80 procent av tidskrifternas däcktest 14.09.2017 Goodyear rekommenderas* i mer än 80 procent av tidskrifternas däcktest
Goodyear presenterar vinterdäcken 2017 12.09.2017 Goodyear presenterar vinterdäcken 2017
Sava utökar sitt utbud av SUV-vinterdäck med splitternya Eskimo SUV 2 12.09.2017 Sava utökar sitt utbud av SUV-vinterdäck med splitternya Eskimo SUV 2
Dunlop Sport Maxx Race 2 godkänt av Porsche för 911 GT3 31.03.2017 Dunlop Sport Maxx Race 2 godkänt av Porsche för 911 GT3
Svenskarna ser sig som duktiga bilförare i vinterväglag 31.12.2015 Svenskarna ser sig som duktiga bilförare i vinterväglag
Medium och mjuka P Zerodäck för allra första gången på Circuit of the Americas 31.10.2014 Medium och mjuka P Zerodäck för allra första gången på Circuit of the Americas
Pirelli Ice Zero topplacerad i flera tidningars vinterdäcktester 31.10.2013 Pirelli Ice Zero topplacerad i flera tidningars vinterdäcktester
Pirelli bästa vinterdäck i Teknikens Världs test 31.10.2013 Pirelli bästa vinterdäck i Teknikens Världs test
Pirelli Ice Zero ökar greppet med nya effektivare dubbar 31.10.2013 Pirelli Ice Zero ökar greppet med nya effektivare dubbar
MICHELIN X MultiWay 3D: Michelindäck testvinnare i däcktest för tunga fordon 31.10.2013 MICHELIN X MultiWay 3D: Michelindäck testvinnare i däcktest för tunga fordon
Goodyears däckpatruller ska främja en säkrare körning Goodyears däckpatruller ska främja en säkrare körning 30.08.2013 Goodyears däckpatruller ska främja en säkrare körning Goodyears däckpatruller ska främja en säkrare körning

dackonline.se - ett erbjudande från Delticom AG 30.03.2018 07:18