Hankooks originalutrustar Audi RS Q8 med UHP-däck för sommar och vinter

19.01.2021

Hankook kommer utrusta Audi RS Q8 från fabrik med sina kvalitetsdäck. Som med Audi-modellerna Q8 och SQ8 kommer Audis sportbil på 600 hk att lämna produktionslinjen med Hankooks ultrahögpresterande sommardäck Ventus S1 evo 3 SUV på 22 tum eller med vinterdäcket i*cept evo 2 SUV på 22 eller 23 tum som tillval.

Neu-Isenburg, Tyskland, 19 januari 2021
Kvalitetsdäcktillverkaren Hankook utrustar nya Audi RS Q8 med sina däck som originalutrustning. Den tyska biltillverkarens Q-serie kännetecknas av framåtsträvande design och nyskapande teknologi. Med sina 441 kW och en acceleration från 0 till 100 km/h på 3,8 sekunder samt ett vridmoment på 800 Nm så demonstrerar sportbilsserien från Audi verkligen sportpotential. Prestandan i Audi RS Q8 blir uppenbar av bilens fyrhjulsdrift och RS-specifika element. De sportiga egenskaperna förstärks av Hankook-däcken Ventus S1 evo 3 SUV i 295/40 ZR22 112Y XL AO som medföljer som originalutrustning. För en säker körning under den kalla årstiden kan Audis kunder nu även välja till vinterdäcket i*cept evo 2 i storleken 275/40 R22 107V XL AO (lämplig för snökedjor) eller 295/35 R23 108W XL AO som tillval.

 ”Hankook har redan en lång tradition av att förse Audi med originalutrustning. I synnerhet RS-modellerna har utrustats med Hankook-däck,” säger Sanghoon Lee, vd för Hankook Tire Europe. ”Det är naturligtvis alltid en stor ära för våra produktutvecklare när Hankooks sommar- och vinterdäck används på exklusiva bilmodeller.”

”Det är extra utmanande att designa däck till en väldigt sportig – och samtidigt majestätisk – bil som Audi RS Q8. Precis som med de andra stora modellerna i Q-serien krävs i regel en hög belastningskapacitet som måste garanteras vid hög hastighet,” förklarar Klaus Krause, chef för Hankooks europeiska forsknings- och utvecklingscenter. ”Därför var däckkonstruktionens motståndskraft extra viktig. Vi har även fokuserat extra mycket på hur däcket presterar på både vått och torrt väglag.”

Sidoväggarna i Ventus S1 evo 3 SUV har kraftigt förstärkts med klinchförband, vilket betyder att ett speciellt nylonmaterial används i sidoväggen. Stommen har dubbla lager och användningen av ett kompositmaterial i aramid minskar den oönskade expanderingen av rullningsomkretsen vid höga hastigheter med upp till 60 procent i jämförelse med tidigare specifikationer. Däcken har därför en mycket hög körstabilitet och styrprecision samt ökad livslängd tack vare en överlag lägre värmeutveckling. Den sportiga och dynamiska prestandan på både torrt och vått väglag förstärks ytterligare av en ny gummiblandning med högpresterande naturhartser i slitbanan. Därmed håller Ventus S1 evo 3 SUV en konstant hög prestandanivå vid en lång rad olika temperaturer och vägförhållanden. Det flerfaldigt prisvinnande vinterdäcket Hankook Winter i*cept evo 2 med en asymmetrisk mönsterdesign är det alternativa vinterdäcket för Audi RS Q8. Mönstrets yttersida med breda mönsterblock ger förbättrade köregenskaper och en precis stabilitet i sidled på torrt väglag, medan det mellersta mönstret med det ökade antalet mönsterkanter och sajpningar ger utmärkt inbromsning och framåtdrivning i snö och snöslask samt på vått väglag.

20 från 47 News (1 - 20)

dackonline.se - ett erbjudande från Delticom AG 04.03.2021 07:19