PRESTANDA OCH SÄKERHET I FOKUS VID UTVECKLINGEN AV 78 NYA DÄCK FRÅN PIRELLI

15.01.2021

Det senaste tekniska samarbetet mellan Pirelli och BMW Group drivs för att nå högsta prestanda och säkerhet. Totalt 78 originaltillbehör har anpassats för de senaste versionerna av BMW 8-serie Coupe, Gran Coupe och Cabrio: inklusive M Sport-modellerna.

Dessa toppmodeller i 8-serien kommer att använda skräddarsydda Pirelli P Zero- och Cinturato P7-däck från 18 till 20 tum, speciellt utvecklade för att frigöra maximal prestanda på vägen och ge bästa säkerhet, kontroll och hantering. Däcken skapades i linje med Pirellis "Perfect Fit" -filosofi och godkändes som originalutrustning för BMW Groups lyxiga och omfattande touring sortiment, vilket gör att passagerarna kan dra nytta av maximal komfort och uppskatta bilens fulla prestanda i alla situationer. Dessa däck ger utmärkt bromsprestanda på våt väg och har ett lågt rullmotstånd, vilket minskar onödiga utsläpp. De är markerade med en stjärna på däcksidan för att informera om att de är unikt utvecklade av Pirellis ingenjörer för att uppfylla BMW Groups prestandakrav. De är också utrustade med Run Flat-teknik, som gör det möjligt för förare att fortsätta sina resor även efter en punktering eller däcktrycksförlust, i 80 kilometer med en hastighet på 80 km / h.

Pirellis nya P Zero-däck, dedikerade till de mest sportiga bilarna, har testats i däcktester utförda av specialmedia. Dessa tester belyste utmärkt hantering under både våta och torra förhållanden, liksom god balans och exakt styrrespons med exemplifierande feedback. Dessutom rapporterade media minskade bromssträckor på våta och torra underlag och en solid säkerhetsmarginal mot vattenplaning. När det gäller sportprestanda visade Pirelli P Zero utmärkt resultat på både torra och våta underlag, vilket framgår av varvtider på bana. Dessa resultat sågs också med däcken godkända för BMW Groups välkända högpresterande M-bilar.

Nya Cinturato P7 garanterar också en hög säkerhetsnivå både i torra och våta förhållanden när det gäller hantering, vattenplaning och inbromsning. Detta tack vare den innovativa gummiblandningen med en ny typ av "mekanisk intelligens", som kan justera däckets beteende efter arbetstemperatur.

Till detta kommer en utmärkt nivå av akustisk komfort (med mindre vägbuller) och körkomfort (tack vare en större förmåga att möta upp vägens ojämnheter) som är förenad med enastående hållbarhet och rullmotstånd, vilket leder till minskad bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp. För BMW-bilar som är avsedda för USA har Pirelli utvecklat Cinturato P7 All Season för att möta kraven på den lokala marknaden, samtidigt som den bibehåller den exceptionella prestanda som är typisk för Cinturato familjen.

Pirellis däckhomologeringar för BMW 8-serien - i alla dess olika varianter - kännetecknas av ett komplett sortiment för både sommar och vinter. Under vintern har Pirelli utvecklat specifika Sottozero 3 och P Zero vinterdäck för BMW 8-serie.

Mattia Bussacchini, Pirellis Senior Vice President of Commercial Operations, säger: ”Mångfalden av Pirelli-sortimentet uppfyller ett mycket brett spektrum av krav både från konsumenter och biltillverkare. Det gemensamma utvecklingsarbetet med BMW Group har gjort det möjligt för oss att skapa olika tekniska lösningar när det gäller däckmönster och konstruktioner, vilket kompletterar den exakta prestandan för alla de olika 8-serie modellerna. Dessa nya homologeringar adderas nu till de cirka 3600 homologeringarna som redan finns i Pirellis portfölj, vilket representerar ett viktigt resultat som härrör från delade processer och mål. Detta stöds av de mest innovativa forsknings- och simuleringsteknikerna, som i allt högre grad präglar våra utvecklingsprocesser för nya originalutrustningsdäck. ”

 

Om Pirelli Tyre Nordic AB
Pirelli grundades 1872 och finns i dag i över 160 länder, har 22 produktionsanläggningar i fyra världsdelar och sysselsätter omkring 37 000 personer. Företaget är en ledande tillverkare av premiumdäck och har ett starkt fokus på forskning och utveckling. Pirellis vinterdäck testas på företagets testanläggning i Älvsbyn i norra Sverige. Pirelli har varit aktiv inom motorsport sedan 1907 och har från 2011 varit exklusiv leverantör till Formel 1-världsmästerskapet, nyligen förnyat till 2023. Pirelli kommer också att vara exklusiv leverantör till World Rally Championship 2021 till 2024.

20 från 46 News (1 - 20)

dackonline.se - ett erbjudande från Delticom AG 03.03.2021 07:20