Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

X
Behöver du hjälp?
Vår däckrådgivning hjälper dig att steg för steg hitta rätt däck
Däck sök
Bredd
Höjd
Diameter
Reifen Finden

Det är så enkelt att köpa däck från oss

Välj storlek
Välj däck
Beställ
Leverans- och installationspartner

Lastbilsdäck – tryggt och säkert köp med rätt däck rullomkrets

Att köpa lastbilsdäck är mer komplicerat än att köpa vanliga bildäck och du måste ta hänsyn till en rad faktorer. Förutom rätt storlek måste du också utgå ifrån till vilken axel däcken används för: Det finns till exempel lastbilsdäck för styraxeln, drivaxeln och släpvagnen.

Vi på Däckonline erbjuder erfarenhet och kompetens inom segmentet lastbilsdäck. Hos hittar du billiga lastbilsdäck som lever upp till kraven på kostnadseffektivitet, miljö och prestanda.

Om du ska byta lastbilsdäck så hjälper vi dig med alla frågor som rör dina lastbilshjul. Och vi kan självfallet alltid erbjuda dig många olika billiga lastbilsdäck och stora höga däck.

lastbilsdäck Copyright: Peter H @ Pixabay

Kontrollera rullomkrets däck

Om du ska byta lastbilsdäck måste alltså flera faktorer beaktas. Tänk först och främst på att alltid kontrollera däckstorleken. Vi erbjuder en smart funktion som gör det lättare att kontrollera så väl tillgängliga modeller, liksom lastbilsdäck priser. Genom att ange storleken, axeln och samt typ av lastbilsdäck så kan du se vilka tillgängliga lastbilsdäck som finns i vår webbshop, samt söka på lastbilsdäck diameter samt rullomkrets lastbilsdäck. Det ger dig en snabb överblick av olika alternativ och vi erbjuder självfallet billiga lastbilsdäck från de främsta tillverkarna.

Vinterdäck lastbil – höga krav

Självfallet kan du beställa lastbilsdäck för alla typer av underlag. För att köra säkert på vintervägarna krävs att tunga fordon har lagenliga däck. Kraven som ställs på lastbilsdäck är extremt höga. Dina lastbilshjul måste vara till exempel vara slitstarka och klara långa sträckor med en tung transport. Tänk även på att faktor som slitage och tryckfördelning påverkar prestandan på dina lastbilsdäck Avgörande för säkerheten är också miltalen. Tänk även på att pumpa lastbilsdäck för att behålla rätt tryck vilket påverkar styrförmågan.

Vinterdäck för lastbil – viktiga regler

Vinterdäck för lastbil

  • Från den 1 december – 31 mars skall lätt lastbil samt tung lastbil vara försedda med vinterdäck om vinterväglag råder, dvs om det finns snö, is, snömodd eller frost på delar av banan.
  • Totalvikt för lätt lastbil är högst 3,5 ton. En tung lastbil får ha en totalvikt som överstiger 3,5 ton. 
  • Gäller lagen om vinterdäck även för tung lastbil? Svaret är att vinterdäck krävs för tunga fordon med en totalvikt över 3,5 ton. Däremot skiljer sig reglerna åt mellan fram- och bakhjulsdrivna fordon. Vi råder dig därför att alltid kontrollera Transportstyrelsens webbsida för att få aktuell information om till exempel dubbdäck lastbil.

Snabb och trygg leverans av lastbilsdäck

På Däckonline kan du alltid välja mellan ett brett utbud av lastbilsdäck. Vi är förstahandsvalet för lastbilsdäck online. I sortimentet hittar du bland annat Michelin lastbilsdäck, Continental lastbilsdäck, Goodyear lastbilsdäck och Falken lastbilsdäck.

Ange helt enkelt storlek och axel för att byta lastbilsdäck – du kan även söka direkt efter till exempel vinterdäck. Därefter visas alla prisvärda lastbilsdäck som finns tillgängliga i vår webbshop. Vi erbjuder alltid högkvalitativa produkter till låga priser med snabba leveranser.

Copyright: randyaction @ Pixabay

Priserna är inklusive moms och fraktkostnader inom Sverige.