Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Vanliga frågor

 1. Gäller DEX också för vinterdäck?
 2. Resultaten av undersökningen: Hur bedömer bilförare EU-däckmärkningens kriterier?
 3. Vad är DEX?
 4. Var kan man se DEX?
 1. Gäller DEX också för vinterdäck?

  EU-däckmärkningen omfattar inte egenskaper som är viktiga för däck som körs på is och snö. Vid köp av vinterdäck rekommenderar vi därför att du tar del av de testresultat som finns på den neutrala däcktestsidan Dacktest.com. Där hittar du säkert många goda råd.
 2. Resultaten av undersökningen: Hur bedömer bilförare EU-däckmärkningens kriterier?

  Säkerhet är viktigare än möjligheten att spara. Mer än hälften av de tillfrågade anser att våtgreppet är den viktigaste av de däckegenskaper som omfattas av EU's däckmärkning. På plats två hamnar enligt undersökningen rullmotståndet, som får 25%. Bulleremissionen anses vara minst viktig.
 3. Vad är DEX?

  I en representativ, europeisk enkätundersökning har internetdäckhandlaren Delticom, som är ledande på den europeiska marknaden inom sitt område, bett bilförare i 15 olika länder att bedöma hur viktiga de tre kriterier som omfattas av däckmärkningen är.

  Resultaten ur denna undersökning bildar grunden för DEX (Delticom Effizienzklassen Index). DEX är alltså en kombination av de enskilda kriteriernas klassificering i däckmärkningen och den betydelse kunderna tilldelar dessa kriterier.

  DEX gör det lättare att välja däck. I Delticoms onlinebutiker visas „DEX“-klassificeringen med en till fem stjärnor.
  Ju fler stjärnor DEX-märkningen har, desto mer motsvarar det märkta däcket och dess klassificering bilförarnas preferenser.

  OBS: DEX gäller endast för sommar- och året-runtdäck!
 4. Var kan man se DEX?

  DEX visas bara i Delticoms onlinebutiker. När du köper däck visas DEX under resultaten av din däcksökning och under däckdetaljer.