Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Vanliga frågor

 1. Får jag köra ett däck med märkning på samma axel som ett däck som inte har det?
 2. Jag har fått två däck med och två däck utan märkning. Är det skillnad på kvaliteten?
 1. Får jag köra ett däck med märkning på samma axel som ett däck som inte har det?

  Däcktillverkare garanterar att däck med samma produktnummer som producerats innan 1 juli 2012 håller samma kvalitet som däck med däckmärkning. Märkningen kanske inte placerats direkt på däcket eller medföljer det på något sätt, men informationen i den associerade klassificeringen av däcket enligt kriterierna för EU-däckmärkningen kan alltid hittas på den detaljerade informationssidan på dackonline.se för varje däck.

  Lagstiftningen för EU-däckmärkning kommer uppdateras under 2021 med flera nya tillägg för de existerande kriterierna. Märkningsklassificeringen görs på produktnivå, vilket innebär att varje produkt får en egen märkning. Vidare skickas märkningsinformationen alltid antingen på eller tillsammans med beställningskvittot/fakturan.

 2. Jag har fått två däck med och två däck utan märkning. Är det skillnad på kvaliteten?

  Från 1 november 2021, med flera uppdateringar 2021, måste alla däck som görs tillgängliga för allmän försäljning som producerats efter 1 juli 2012 märkas med en EU-däckmärkning eller ha motsvarande märkningsinformation som låter ett specifikt däck klassificeras. Däcktillverkare garanterar att däck med samma produktnummer som producerats innan 1 juli 2012 håller samma kvalitet som däck med däckmärkning. Märkningen kanske inte placerats direkt på däcket eller medföljer det på något sätt, men informationen i den associerade klassificeringen av däcket enligt kriterierna för EU-däckmärkningen kan alltid hittas på den detaljerade informationssidan på dackonline.se för varje däck. Märkningsklassificeringen görs på produktnivå, vilket innebär att varje produkt får en egen märkning. Vidare bifogas alltid märkningsinformationen antingen på eller tillsammans med beställningskvittot/fakturan.

  För varje däckdesignering finns en QR-kod med en länk till EU-produktdatabasen (EPREL).