Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Däckmontering

Ert postnummer

Här finns företag för däckmontering inom Sverige.

Ert postnummer:
Radie
Stad:


Om ni har problem med att finna en däckmontör i er närhet kan ni kontakta oss via e-mail dackonline@delti.com eller per telefon 0852500608.

Här kan ni kostnadsfritt registrera ert däckföretag.

Däckmontering: Vad borde jag veta?

Alla förare måste byta däck då och då. Däckmontering skiljer sig från att byta ut hela hjulet, som vid en punktering, eftersom hela däcket demonteras från fälgen och byts ut mot ett nytt däck. Du kan inte göra det själv, eftersom det måste göras i en verkstad med särskilda verktyg. De som har helårsdäck måste byta när däcken blir för slitna och majoriteten av bilförare i Sverige måste byta från sommar- till vinterdäck och vice versa vid säsongsskiften varje år.

Hur hittar jag ett företag för däckmontering nära mig?

Vi erbjuder en tjänst som låter dig söka efter företag i Sverige som monterar dina däck på fälgar. Ange antingen ditt postnummer eller din hemstad, t.ex. Stockholm eller Göteborg, så får du en lista på företag. Gör det innan däcken är för slitna för att köra dit. Hur vet jag om däcken är slitna? För att köras säkert bör hjulspåren vara minst 1.6 mm djupa. Dessutom får däcken inte vara för gamla, eftersom gummit inte håller för evigt. Senast åtta år efter tillverkningsdatumet måste du byta dem, oavsett nivån av slitage. Du tittar efter ett fyrsiffrigt DOT-Nr, som motsvarar veckan och året för tillverkning. Är det dags så kan du köpa nya däck för ett billigt pris hos dackonline.se och få dem hemskickade på ett par dagar!