Beställningsstatus x
Logga ut

08 - 52 50 06 0808 - 52 50 06 08

Expertråd om SKODA

Sök efter bil:
Din bilmodell är kanske inte listad på sidan eller så kan det vara ett fel bland de listade typerna. Låt oss veta om du inte hittar din biltyp.
Ett fel inträffade, försök att söka efter bil senare.
Din sökning har inga resultat.
Välj fordonsmodell

Tillverkare:
Modellserie:
Årsmodell / Typ:
Serie / utförandet:

Skoda, bilar av gedigen byggkvalitet.

Skoda startade redan 1895 i Tjeckien men var på den tiden inte särskilt känt i resten av världen. Det dröjde fram tills företaget blev uppköpta av Volkswagen som namnet började sprida sig ordentligt. Idag är Skoda ett mycket välkänt bilmärke som står för trygghet och kvalitet.

En av s mest populära modeller heter Fabia och är en bil i kompakt-klassen vilket innebär att den är liten men inte så liten som många andra bilmodeller som till exempel Aygo, IQ, eller C1. Nästa populära modell som Skoda tillverkar heter Octavia och ligger i mellanklassen då det är en ganska så normalstor bil. Modellen är också en av de som säljer allra bäst i just den här klassen. Octavia finns i en mängd olika årsmodeller, färger och går dessutom att köpa i både kombi och sedan varianter. Vad gäller dessa två varianter så finns det inga särskilda krav på vilka däck du måste använda utan här kan du välja mellan en hel del olika storlekar. Skoda arbetar idag mycket med bland annat Michelin, Goodyear och även Continental och därför brukar de också rekommendera att du använder något av dessa märken eftersom att de kommer att vara anpassade efter just Skoda. Men som alltid är det alltid bra att kolla i din manual eller ditt registreringsbevis så att du verkligen får rätt dimensioner på dina däck.

Det som Skoda dock har sagt är att de rekommenderar att du köper däck av riktigt bra kvalitet eftersom att de spelar en så pass stor roll i hela bilens säkerhet. Oavsett om du kör en säker bil så kan däcken fortfarande bli orsaken till att du kör av vägen.

Har du några andra frågor? Behöver du ytterligare hjälp?
Vi vill hjälpa dig att hitta ett lämpligt däck till din bil.