Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Expertråd om SAAB

Sök efter bil:
Din bilmodell är kanske inte listad på sidan eller så kan det vara ett fel bland de listade typerna. Låt oss veta om du inte hittar din biltyp.
Ett fel inträffade, försök att söka efter bil senare.
Din sökning har inga resultat.
Välj fordonsmodell

Tillverkare:
Modellserie:
Årsmodell / Typ:
Serie / utförandet:

Däck för Saab

Saab är en mycket populär svenskt premium biltillverkare. Bolaget bildades 1945 då var Saab AB ett svenskt flyg-och försvarsföretag. Man började även med ett projekt för att konstruera en liten bil. Den första produktionsmodellen kallades Saab 92 och producerades 1949. Företaget ägs nu av National Electric Vehicle Sweden (Nevs).

Oavsett om du äger en Saab 9-3 eller en Saab 9-5 är det viktigt att ta hand om däcken. Inledningsvis är den svenska biltillverkaren främst inriktat på däck från kvalitetsmärken Goodyear. Naturligtvis kan du använda andra däcktillverkare för din Saab bil men om du är osäker på vilken däckdimension du behöver eller vad varumärket Saab rekommenderar, kollar du enklast fordonets bruksanvisning.

Välj rätt däckstorlekar för din Saab

När det gäller däckstorlek kan du oftast välja mellan olika varianter. Till exempel till Saab 9-3 har vi tillgång till 185/65 R15 eller 205/55 R16. För Saab 9-5 är främsta storlekarna 225/55 R17 eller 245/45 R18.

Oavsett om du behöver Saab vinterdäck, sommardäck eller åretruntdäck vet vi vad de bästa däcken är och vi har det största urvalet av däckmärken och storlekar på nätet vilket ger dig en mängd olika alternativ att välja mellan.
Har du några andra frågor? Behöver du ytterligare hjälp?
Vi vill hjälpa dig att hitta ett lämpligt däck till din bil.