Beställningsstatus x
Logga ut

0852500608

Expertråd om PORSCHE

Sök efter bil:
Din bilmodell är kanske inte listad på sidan eller så kan det vara ett fel bland de listade typerna. Låt oss veta om du inte hittar din biltyp.
Ett fel inträffade, försök att söka efter bil senare.
Din sökning har inga resultat.
Välj fordonsmodell

Tillverkare:
Modellserie:
Årsmodell / Typ:
Serie / utförandet:

Porsche, för spännande bilkörning.

Porsche är ett mycket stort tyskt bilmärke med sitt huvudkontor i Zuffenhausen i Tyskland. Idag är företaget allra mest känt för sin mycket populära sportmodell Porsche 911 som satte standarden för sportbilar tillgängliga för allmänheten.

Första modellen av den här mycket populära modellen tillverkades för första gången 1963 och det var också tack vare den som själva märket Porsche gjorde sitt första riktiga genombrott. Idag har de utökat sin tillverkning och de har desstuom också tagit sig an SUV-marknaden med sin Cayenne som snabbt blivit mycket populär.

Det som är lite unikt med just Porsche som biltillverkare är att de är en av mycket få tillverkare som är aktivt involverade i utvecklandet av nya och förbättrade däck. Idag tillverkar de egna däck till alla möjliga olika bilmärken och de brukar presentera helt nya modeller med jämna mellanrum.

För just 911 bilarna har Porsche dock valt att lägga ut produktionen på Dunlop precis som de har gjort med däcken för Boxter modellerna. Samtidigt arbetar Porsche också med Bridgestone under själva utvecklandet av de nya däcken. Det vanligaste är att de däck som tillverkas av Porsche är på 19 tum men det finns också modeller som går ner till 17 tum.

Det du måste tänka på om du letar efter däck till en Porsche ör att du måste kolla så att däcken klarar av lite mer sportig körning. De flesta modeller som Porsche tillverkar har en mycket högre prestanda än många andra bilar som är riktade till privatpersoner och därför måste också däcken klara av den ökade påfrestningen. Både vad gäller acceleration, kontroll och inbromsning. Därför är det bra att köpa däck som Porsche har tillverkat eller rekommenderat.

Har du några andra frågor? Behöver du ytterligare hjälp?
Vi vill hjälpa dig att hitta ett lämpligt däck till din bil.