Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala nätverksfunktioner och analysera trafik. Vidare tillhandahåller vi partners inom sociala nätverk, annonsering och analys med information om hur du använder för webbplats. Om du fortsätter att använda vår webbplats så godkänner du våra cookies.
Beställningsstatus x
Logga ut

Expertråd om däck FORD Fiesta

Sök efter bil:
Din bilmodell är kanske inte listad på sidan eller så kan det vara ett fel bland de listade typerna. Låt oss veta om du inte hittar din biltyp.
Ett fel inträffade, försök att söka efter bil senare.
Din sökning har inga resultat.
Välj fordonsmodell

Tillverkare:
Modellserie:
Modellbeteckning:
Fordonstyp:

Ford Fiesta däck

Ford Fiesta marknadsintroducerades år 1976 - därefter tillkom ytterligare 7 generationer av Ford företaget. Fiesta har flera miljoner fordon sålda över hela världen . Den första produktlinjen fanns tillgänglig på marknaden år1983 och tillverkades i Spanien. Bland konkurrenterna fanns Renault 5, VW Polo samt Fiat 127 modellen. I början fanns Ford Fiesta som en tredörrars och femdörrars version men även som en skåpbil med ett platt lastningsområde. Det fanns ett stort urval av 4 motorstyrkor i kombination med en fyrväxlad växellåda. Från A-kolumnen till den andra Fiesta generationen var modellerna ganska lika varandra, men det fanns nya motorer och förändringar i insidan av fordonet. Även en femväxlad växellåda skulle kunna passa in i den nya modellen.

År 1989 ersattes den här modellen av en ny Fiesta och den var både modernare och säkrare rent tekniskt. Däremot har den fjärde generationen förändrat Fiesta drastiskt och den fanns tillgänglig som följande modeller: Focus, Flair, Fun och även Ghia. Det andra sortimentet infördes år 1999 och var utrustad med 14 tum stålfälgar som standardsutrustning. Fiesta modellen hade 15 tum aluminiumfälgar - båda dessa dimensioner av Ford Fiesta däcken kan beställas i vår webbutik dackonline.se.

Du kan även beställa däck för andra Ford Fiesta modeller, såsom JA8 modellen. Den marknadsintroducerades år 2008 och tillverkningen för denna modell sker fortfarande i flera länder - en miljon har redan lämnat tillverkningslinjerna. År 2012 presenterade Ford en ansiktslyftning av Fiesta modellen och den fanns till försäljning sedan år 2003. Fordonet hade bland annat en naturgas funktion samt krockkuddar som ger skydd ur alla vinklar.

Har du några andra frågor? Behöver du ytterligare hjälp?
Vi vill hjälpa dig att hitta ett lämpligt däck till din bil.