Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala nätverksfunktioner och analysera trafik. Vidare tillhandahåller vi partners inom sociala nätverk, annonsering och analys med information om hur du använder för webbplats. Om du fortsätter att använda vår webbplats så godkänner du våra cookies.
Beställningsstatus x
Logga ut

Expertråd om däck FORD KA+

Sök efter bil:
Din bilmodell är kanske inte listad på sidan eller så kan det vara ett fel bland de listade typerna. Låt oss veta om du inte hittar din biltyp.
Ett fel inträffade, försök att söka efter bil senare.
Din sökning har inga resultat.
Välj fordonsmodell

Tillverkare:
Modellserie:
Modellbeteckning:
Fordonstyp:

Ford KA däck

Ford Ka marknadsintroducerades år 1996 som en kompakt minibil. Den första generationen av Ford Ka baserades mycket på Ford Fiesta versionen. Tillverkningen av detta fordon skedde i Brasilien och i Spanien. Den komapkta minibilen var en tredörrars version med utrymme för 4 personer. Den första motorn var på 1,3-liter med hk på knappast 50 till 60. År 2002 ersattes den gamla motorn med en ny motor på 1,3-liter med hk på 69 och 95. Minibilen uppfyller dessutom Euro 4-normen för bättre miljö.

År 2003 tillkom en ny modell, SportKa, med en motor på 95hk. Motorerna kombinerades med en femväxlad växellåda. Den första generationen av Sport Ka tillverkades i 12 år och dessutom genomgick fordonet flera ansiktslyft där huvudfokus låg på den tekniska delen. Detta var väldigt nödvändigt då fordonet var benäget att misslyckas. Den andra generationen av Ka modellen fanns till försäljning år 2009. Ford Ka tillverkades tillsammans med Fiat 500 i landet Polen.

Pga detta så var Ford Ka tillsammans med Fiat 500 baserade mycket på Fiat Panda modellen. Dessa två fordon skiljer sig från varandra i de tekniska aspekterna men däremot är motorstyrkan likadan för båda fordonen. Det finns två motorer att välja bland för detta fordon - den ena är en 1,2 liter bensinmotor med 69 hk där bränsleförbrukningen i genomsnitt är ca 5 liter varje 100 km. Det andra valet är en 1,3 diselmotor med 75hk som förbrukar mindre bränsle, men detta var dock endast fram till år 2013. Enligt den tyska bilistorganisationen ADAC så är Ford Ka den tillförlitligaste småbilen. Mycket har förbättrats och förändrats sedan den första generationen. Oavsett din bils årsmodell erbjuder vi däck för alla versioner till väldigt attraktiva priser - besök vår webbutik dackonline.se redan idag.

Har du några andra frågor? Behöver du ytterligare hjälp?
Vi vill hjälpa dig att hitta ett lämpligt däck till din bil.