Testresultat-Dack

Efter storlek Efter bil uppgifter

Reifenart

Däckstorlek

/

Preiskategorie

Märke

Om man behöver nya däck, är det svårt att välja för det finns många tillgängliga däck och att få en överblick kan bli svårt. Vi hjälper dig att hitta rätt däck bland de här artiklarna, genom att tillägga de senaste testresultaten.

Auto Express 11/2016

Helårsdäck Goodyear Vector 4 Seasons G2 225/45R17 V

Testresultat 1st

Fine all-rounder that’s really safe in wet and on snow.


Auto Express 10/2016

Vinterdäck Continental WinterContact TS 860 205/55R16 H

Testresultat Winner

Impressive wet and dry grip, plus easy on pocket at the pumps, so it secures the win.


Vi Bilägare 10/2016

Vinterdäck Continental Conti Viking Contact 6 205/55R16 T

Testresultat 79-70/100 Poäng

Continental ligger som väntat i toppen när det gäller grepp på is. Det startar och bromsar mycket bra. Vid körning på ruggad is klarade CVC 6 testet bäst, vilket troligenberor på att temperaturen låg nära noll. Då ger Continentals lamellteknik en fördel.Det utmärker sig inte vid start och broms på snö, men vid snabb körning uppför sig Continental mycket bra, lugnt och stabilt. CVC 6 har inte särskilt bra bromsförmåga i väta men det är mycket stabilt och säkert vid snabb körning. Bromsförmågan på torr väg är som genomsnittet och däcket bedöms vara det mest stabila och säkra vid körning på torr asfalt. CVC 6 är ett mycket bra och stabilt vinterdäck – bäst i test!


Vinterdäck Goodyear UltraGrip Ice 2 205/55R16 T

Testresultat 79-70/100 Poäng

Ultra Grip 2 har inte lika bra grepp på is som de bästa konkurrenterna, men hör ändå till de bättre. Vid körning på is noteras att kurvgreppet är genomsnittligt, men man har bra känsla för när däcket når gränsen för greppförmågan. På snö greppar Goodyear UGIce 2 mycket bra vid start och broms. Vid provocerad körning sladdar dock däcket gärna och ganska brett, men dragförmågan gör att det ändå går snabbt. Bromsförmågan på våt väg är mycket bra och däcket är lätthanterligt och konsekvent ikörproverna. Goodyear klarar greppet på torr väg acceptabelt. UG Ice 2 har även lägst bullernivå och jämförelsevis lågt rullmotstånd.


Vinterdäck Michelin X-ICE Xi3 205/55R16 H

Testresultat 79-70/100 Poäng

X-Ice är som tidigare mycket starkt när det gäller grepp vid start och broms på is. Michelin prioriterar dessa egenskaper. Däcket är inte lika bra vid körning på grund av svagare kurvgrepp. Det har dock mycket konsekventa egenskaper vilket förlåter en del.Också vid start och broms på snö är XI3 mycket bra, men vid kurvtagning är bettet lite svagare. Därför rör sig bilen mer, ger bredare sladdar som dock stoppar upp och kan hanteras. Bromsförmåga på våt väg är jämförelsevis bra och köregenskaperna är typiska för Michelin konsekventa. XI3 har jämförelsevis bra bromsförmåga på torr väg och är mycket distinkt och stabilt att köra.


Vinterdäck Nokian Hakkapeliitta R2 205/55R16 R

Testresultat 79-70/100 Poäng

R2 är snabbt vid acceleration på is och bromsförmågan är god, särskild vid temperaturer lägre än noll. Nokian har också mycket bra kurvgrepp och styrrespons, vilket ger en trygg körkänsla. Även på snö kommer R2 snabbt igång vid start och bromsförmågan är mycket bra. Vid körning på snö är Nokian snabbast med bra sidgrepp och mycket stabila köregenskaper. Våtgreppet vid bromsning är godkänt för däcktypen och köregenskaperna är bra – Nokian är lätthanterligt och förutsägbart påvåt väg. På torr asfalt är bromssträckan genomsnittlig. Undanmanöver och stabilitet är på mycket godnivå. Lägst rullmotstånd i testet. Nokian är ett mycket bra val.Testresultat-Sommardack

Testresultat-Vinterdack

Testresultat-Helarsdack

© 1999-2017 by Delticom / dackonline.se 24.04.2017 10:34